Kia: αύξηση πωλήσεων 8,6% τον Μάρτιο

Η Kia Corporation καλωσόρισε την αναβάθμιση από την Fitch Ratings των Long-Term Issuer Default Ratings (IDRs) σε A- με σταθερή προοπτική από προηγούμενη αξιολόγηση BBB+.

Η αναβάθμιση της αξιολόγησης αντανακλά τη συνεχή βελτίωση της ισχύος της μάρκας της Kia και της θέσης της στην αγορά σε βασικές αγορές, ανέφερε στην έκθεσή της η Fitch. Λήφθηκαν επίσης υπόψη η γεωγραφική διαφοροποίηση και η διαφοροποίηση προϊόντων καθώς και η βελτιωμένη κερδοφορία και η δημιουργία και τα μεγάλα αποθέματα ρευστότητας, πρόσθεσε.

Επιπλέον, η Fitch ανέφερε ότι η αξιολόγηση A-  αντικατοπτρίζει το συνεχώς βελτιούμενο επιχειρηματικό προφίλ της Kia τα τελευταία χρόνια. Η Fitch επισήμανε επίσης πώς έχει βελτιωθεί η βασική θέση της μάρκας στην αγορά, ενώ η θέση της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι ισχυρή.

Η Kia έλαβε επίσης πρόσφατα αναβάθμιση της βαθμολογίας της εταιρείας σε Α3 με σταθερή προοπτική από την Moody’s Investors Service.

Σύμφωνα με την έκθεση της Moody’s, η αναβάθμιση της αξιολόγησης αντανακλά τη συνεχιζόμενη κερδοφορία και τις βελτιώσεις του ισολογισμού της Kia, που υποστηρίζονται από την ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της εταιρείας και την δημιουργία ισχυρής ρευστότητας. Η Moody’s ανέφερε επίσης ότι η κερδοφορία της Kia θα παραμείνει ισχυρή και το σημαντικό χρηματοοικονομικό απόθεμα της εταιρείας θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό άθικτο τα επόμενα ένα έως δύο χρόνια, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Προηγούμενο άρθροInternational Design Award 2023 στο Continental UltraContact NXT
Επόμενο άρθροΔιαβούλευση της ΕΕ με τον κλάδο για τα ZEV