Η IONITY, που διαχειρίζεται περίπου 1.500 ταχυφορτιστές EV (350 kW) σε 24 χώρες, ανακοίνωσε επένδυση 700 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου της στην Ευρώπη έως το 2025.

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των σημείων φόρτισης υψηλής ισχύος της IONITY θα τετραπλασιαστεί σε σχεδόν 7.000 και το πλήθος των τοποθεσιών της θα αυξηθεί από 400 σε σχεδόν 1.000.

Οι μελλοντικές τοποθεσίες θα είναι σε αυτοκινητόδρομους, πλησίον μεγάλων πόλεων και κατά μήκος πολυσύχναστων κεντρικών δρόμων και θα διαθέτουν έξι έως δώδεκα σημεία φόρτισης εκάστη. Θα αναβαθμιστούν επίσης και οι υπάρχοντες σταθμοί με επιπλέον θέσεις φόρτισης.

Η ανάπτυξη αυτή θα περιλαμβάνει ένα καινοτόμο πρότυπο σταθμού ονόματι «Oasis», που προσφέρει περισσότερη άνεση και βελτιωμένη εμπειρία φόρτισης.

Ο εξηλεκτρισμός της κινητικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ολοένα και πιο επειγόντων στόχων μηδενικών εκπομπών. Δεδομένου ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα πρόκειται να αντικατασταθούν από ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα δέκα χρόνια σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, είναι απαραίτητη η μαζική επέκταση της υποδομής φόρτισης που τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από το 2017, η IONITY έχει πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον γρήγορο μετασχηματισμό.

Η επένδυση κατέστη δυνατή χάρη στη συνεισφορά της πλατφόρμας Global Renewable Power της BlackRock. Η IONITY, που ιδρύθηκε για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της κινητικότητας, ανήκε μέχρι σήμερα εξ ολοκλήρου στις BMW, Ford, Hyundai/KIA, Mercedes-Benz και Volkswagen Group .

Η BlackRock είναι η πρώτη εταιρεία εκτός του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι μέτοχος αυτής της κοινοπραξίας μέσω της πλατφόρμας Global Renewable Power. Η πλατφόρμα BlackRock Global Renewable Power έχει επενδύσει απευθείας σε περισσότερα από 300 έργα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων αιολικών, υπεράκτιων αιολικών και ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων.

Φωτογραφία: IONITY

 

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη Έρευνα Βιώσιμης Πραγματικότητας της Goodyear
Επόμενο άρθροSupernal, η εναέρια κινητικότητα της Hyundai