Ηχομόνωση με πατέντα στο εσωτερικό του νέου Renault Megane E-Tech Electric, χάρη σε ένα νέο υλικό που είναι έξυπνα τοποθετημένο.

Εδώ και σχεδόν 125 χρόνια, η Renault εισάγει καινοτόμες ιδέες. Οι εφευρέσεις της έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα.

Το νέο Megane E-Tech Electric – το πρώτο μοντέλο της εποχής Nouvelle Vague της Renault – συνεχίζει την παράδοση που έχει η γαλλική εταιρεία στις καινοτομίες. Περισσότερες από 300 πατέντες έχουν κατατεθεί για τη σχεδίαση του αυτοκινήτου και της πλατφόρμας του. Σε αυτό το Renault Story, ο Sofiane Amaanan, Project Manager Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων και Projects, εξηγεί πώς βελτίωσε την ηχομόνωση στο Megane E-Tech Electric χάρη σε ένα νέο υλικό που είναι έξυπνα τοποθετημένο μεταξύ του δαπέδου του αυτοκινήτου και της μπαταρίας.

Στο νέο Megane E-Tech Electric, δεν μπορεί κανείς παρά να εκτιμήσει πόσο αθόρυβα είναι όλα. Είναι σαν να ταξιδεύεις μέσα σε μία κάψουλα. Πέρα από το γεγονός ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι εκ κατασκευής αθόρυβοι, το εσωτερικό συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στην τέλεια ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους.

Sofiane Amaanan, Project Manager Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων και Projects της Renault

Ακουστική άνεση με πιστοποίηση ευρεσιτεχνίας

Ο Sofiane Amaanan, δήλωσε: «Για να βελτιώσουμε την ακουστική του αυτοκινήτου εξοικονομώντας παράλληλα και χώρο μεταξύ του δαπέδου και της μπαταρίας του, αντικαταστήσαμε τα δύο βαρύτερα τμήματα του δαπέδου με ένα νέο αφρώδες υλικό απορρόφησης των κραδασμών. Η λύση αυτή αποτελείται από ένα μονοκόμματο τμήμα που καλύπτει πλήρως την μπαταρία και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ηχομόνωσης στην καμπίνα των επιβατών. Το εσωτερικό θυμίζει πραγματική κάψουλα απομόνωσης».

Τι καινούργιο φέρνει η καινοτομία αυτή

Η νέα λύση που υιοθετείται για την ηχομόνωση του νέου Megane E-Tech Electric συγκεντρώνει πλήθος πλεονεκτημάτων όπως:

  • Βελτιωμένο επίπεδο ηχομόνωσης του αυτοκίνητου (-10dB)
  • Καλύτερους χώρους για τους επιβάτες
  • Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
  • περιορισμό του συνολικού βάρους πάνω από τρία κιλά

Μία καινοτόμος διαδικασία

Οι υπεύθυνοι για τη σύγχρονη αυτή εφαρμογή, αφαίρεσαν τα παλιά ηχομονωτικά υλικά που βρίσκονταν κάτω από τη μοκέτα του δαπέδου – συμπεριλαμβανομένης και μεγάλης ποσότητας ρητίνης – τοποθετώντας κάτω από το πάνελ του δαπέδου του νέου Megane E-Tech Electric, έναν νέο πατενταρισμένο αφρώδες  υλικό απορρόφησης κραδασμών. Ο αφρός προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του δαπέδου στην πάνω πλευρά και στη δομή του περιβλήματος της μπαταρίας από κάτω. Όταν συμπιέζεται, απορροφά τους κραδασμούς για να μειώσει την ποσότητα των ηχητικών κυμάτων που διαχέονται στο πάτωμα, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση της ησυχίας μέσα στο χώρο επιβατών.

Ο πρωτοποριακός αυτός αφρός έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους μηχανικούς να περιορίσουν το πάχος του δαπέδου, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους επιβάτες, αλλά και να μειωθεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη ενεργειακή απόδοση, άρα και μεγαλύτερη αυτονομία.

Προηγούμενο άρθροΗ Sono Motors παρουσίασε το ηλιακό-ηλεκτρικό Sion
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2022