To WEY Coffee 01, της Great Wall Motor, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor άνοιξε τα κεντρικά γραφεία της στο Μόναχο, όπου θα επικεντρωθεί σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) ηλεκτρικών οχημάτων και συνδεσιμότητα, διοίκηση και πωλήσεις στην Ευρώπη.

Τα γραφεία βρίσκονται κοντά στη βάση της BMW και η εταιρεία πρόκειται να προσλάβει 300 άτομα μέχρι το τέλος του 2022.

Η Great Wall Motor άνοιξε γραφεία στην Ευρώπη
Τα γραφεία της Great Wall Motor στο Μόναχο

Σύμφωνα με την Invest in Bavaria, η Great Wall Motor επιθυμεί να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Ο Hubert Aiwanger, υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, δήλωσε: «Η GWM ανταγωνίζεται, φυσικά, τις εγχώριες μάρκες μας, αλλά φέρνει και ώθηση ξένων εταιρειών στην έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βαυαρία. Αυτό δημιουργεί θέσεις εργασίας και ανταγωνισμό στην πορεία μετασχηματισμού της κινητικότητας».

Το ORA Cat της Great Wall Motor που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη στην IAA 2021

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η GWM πούλησε 884.000 αυτοκίνητα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 29,9% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία παρουσίασε τα αυτοκίνητα WEY Coffee 01 και ORA Cat στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 και οι παραγγελίες πρόκειται να ανοίξουν, με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο Qiao Xianghua, CEO της GWM Europe

«Η ευρωπαϊκή αγορά είναι το επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της GWM και θα επενδύσουμε στα πιο προηγμένα πράσινα και έξυπνα αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Θα δημιουργήσουμε επίσης τοπικά κέντρα Ε&Α και βάσεις παραγωγής εδώ», δήλωσε ο Qiao Xianghua, CEO της GWM Europe. «Η GWM θέλει να γίνει μια εταιρεία έξυπνης τεχνολογίας, με παγκόσμια ανταγωνιστικότητα».

Η ευρωπαϊκή έδρα και η γερμανική θυγατρική αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία παγκοσμιοποίησης της GWM. Η εταιρεία ελπίζει να τονώσει τη ζήτηση με έξυπνα προϊόντα τεχνολογίας, καθιστώντας το αυτοκίνητο “τρίτο χώρο διαβίωσης με συναίσθημα, ευφυΐα και άνεση”.

Προηγούμενο άρθροΤο υψηλών επιδόσεων Ariya Single Seater Concept
Επόμενο άρθροΗ BMW i7 σε δοκιμές δυναμικής οδήγησης στον Αρκτικό Κύκλο