Η Google Maps λανσάρει σύστημα ταχύμετρου και ένδειξης ορίου ταχύτητας για iOS όσο και για CarPlay. Το νέο σύστημα εφαρμόστηκε στην Ινδία, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι θα το επεκτείνει παγκοσμίως.

Κατόπιν αυτού, οι χρήστες iPhone και τα αυτοκίνητα που διαθέτουν σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας CarPlay του iPhone, θα γνωρίζουν την ταχύτητά τους και τα επιτρεπτά όρια.

Η απεικόνιση δείχνει το όριο ταχύτητας (αριστερά) και το ταχύμετρο (δεξιά) που έχουν ήδη εφαρμοστεί στην αμερικανική έκδοση της Google Maps.

Τα συστήματα δεν είναι καινούργια – στην πραγματικότητα, καθυστέρησε πολύ η υιοθέτησή τους: Το Waze τα ξεκίνησε και τα δύο το 2016 και το Android το 2019.

Για να ελέγξετε την ενεργοποίηση της λειτουργίας τους, εισέρχεστε στο προφίλ σας στην Google Maps, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέγετε Πλοήγηση. Κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε τους διακόπτες για το ταχύμετρο και για τα όρια ταχύτητας (αν είναι διαθέσιμα).

Μόλις ενεργοποιηθούν, το ταχύμετρο θα εμφανίζεται κάτω αριστερά στην οθόνη της Google Maps και θα αλλάζει χρώμα αν υπερβείτε το όριο ταχύτητας, καλώντας σας να επιβραδύνετε.

Ωστόσο,  όπως αναφέρει η Google, το ταχύμετρο είναι “μόνο για ενημέρωση”. Προτεραιότητα έχει το ταχύμετρο του αυτοκινήτου σας.

Προηγούμενο άρθροBYD Dolphin: 19.998 ευρώ με την επιδότηση
Επόμενο άρθροBMW Group: πιστοποίηση CCC Digital Key