Η Γαλλία παρατείνει κατά δύο χρόνια την διάταξη των οφελών σε είδος (BIK) που ευνοεί τα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Το προνομιακό καθεστώς για τα EV έχει πλέον προγραμματιστεί να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Η διάταξη, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020, παρέχει μείωση 50% στους ετήσιους φόρους BIK των εταιρικών ηλεκτρικών οχημάτων, με όριο τα 1.800 ευρώ ετήσιας εξοικονόμησης ανά εργαζόμενο.

Στο BIK περιλαμβάνεται το φορολογικό πλεονέκτημα που αποκομίζει ένας εργαζόμενος από την ιδιωτική χρήση επαγγελματικού εργαλείου (όπως εταιρικό αυτοκίνητο ή σταθμός φόρτισης).

Η διάταξη επρόκειτο να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, αλλά στις 9 Δεκεμβρίου το επίσημο κυβερνητικό δελτίο Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε την παράτασή της για άλλα δύο χρόνια.

Επιπλέον, το BIK που προκύπτει από την εταιρική παροχή σταθμού φόρτισης στο χώρο εργασίας προς τους εργαζόμενους δεν θα λαμβάνεται υπόψη φορολογικά.

Η επέκταση των κανόνων θα μειώσει το ποσό του φόρου εισοδήματος των εργαζομένων που θα χρησιμοποιούν εταιρικά EV και σταθμούς φόρτισης το 2023 και το 2024.


Γενικά η παροχή σε είδος (benefit-in-kind / BIK) είναι ένας τύπος παροχής που προσφέρεται σε έναν εργαζόμενο (ή διευθυντικό στέλεχος) μιας εταιρείας επιπλέον του μισθού του.

Προηγούμενο άρθροΜια ματιά στη δοκιμή πρόσκρουσης του Νissan Ariya
Επόμενο άρθροΗ υβριδική τεχνολογία και ο κύκλος Miller