Η Ford δοκιμάζει μια τεχνολογία που μειώνει αυτόματα την ταχύτητα των οχημάτων ώστε να συμμορφώνονται με τα όρια χωρίς να χρειάζεται να διαβάζουν πινακίδες.

Η δυνατότητα των οχημάτων να «βλέπουν» και να διαβάζουν πινακίδες, όπως αυτές των ορίων ταχύτητας, δεν είναι κάτι νέο, αλλά σκοντάφτει σε ορισμένα προβλήματα. Οι πινακίδες συχνά κρύβονται πίσω από γωνίες ή άλλα εμπόδια, όπως θάμνους ή δέντρα, γεγονός που τις καθιστά αόρατες σε μια τέτοια τεχνολογία.

Οι πινακίδες ορίου ταχύτητας μπορεί σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν

Η τελευταία τεχνολογία της Ford βασίζεται στο geofencing, ένα εικονικό γεωγραφικό όριο, το οποίο θα μπορούσε κάποτε να καταστήσει περιττές τις πινακίδες ορίου ταχύτητας. Αναφέρεται ως Έλεγχος Ορίου Ταχύτητας Geofencing της Ford, λύση που θα μπορούσε επίσης να αχρηστεύσει τις κλήσεις υπέρβασης ταχύτητας.

«Η τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων έχει την αποδεδειγμένη δυνατότητα να κάνει την καθημερινή οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη προς όφελος όλων, όχι μόνο του οδηγού», δήλωσε ο Michael Huynh, διευθυντής City Engagement Γερμανίας, Ford Ευρώπης. “Το Geofencing μπορεί να διασφαλίσει ότι οι ταχύτητες μειώνονται όπου – και ακόμη και όταν – είναι απαραίτητο, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας και στη δημιουργία πιο ευχάριστου περιβάλλοντος.”

Η δοκιμή θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2023 ως μέρος ευρύτερων ερευνητικών πρωτοβουλιών που θέτουν σε δοκιμή οχήματα προπαραγωγής και προτύπων Ford E Transit σε μια ποικιλία εντατικών πραγματικών σεναρίων λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών, δημοτικών και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, καθώς και της τελικής παράδοσης και σουπερμάρκετ, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προηγούμενο άρθροHMG: θα επενδύσει άνω των 10 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΈρχονται τα eLCV της Arrival