Ορόσημο παραγωγής για το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg, όπου κατασκευάστηκε η εκατομμυριοστή BMW X1, σηματοδοτώντας έναν ακόμα σταθμό στη σχεδόν 40χρονη ιστορία αυτού του εργοστασίου του ομίλου.

Το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό μπαταρίας (BEV) σε χρώμα Alpine White. Η BMW X1 είναι το μικρότερο Sports Activity Vehicle της BMW – και έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις του Regensburg το Νοέμβριο του 2022.

«Η BMW iX1 είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε εξαιρετικά ελκυστικά ηλεκτρικά οχήματα για την premium compact κατηγορία στο εργοστάσιό μας στο Regensburg. Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο αυτοκίνητο των πελατών σε όλο τον κόσμο», σχολιάζει ο διευθυντής του εργοστασίου, Carsten Regent. «Για να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές απαιτήσεις της αγοράς παγκοσμίως, βασιζόμαστε ως εταιρεία στην τεχνολογική ποικιλομορφία. Συγκεκριμένα, εδώ στο Regensburg, έχουμε την ευελιξία να κατασκευάζουμε διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης για την BMW X1 σε μια ενιαία γραμμή παραγωγής – μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης».

Στη φετινή ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού auto, motor und sport “Best Car 2023”, η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1 xDrive30 αναδείχθηκε πρώτη, συγκεντρώνοντας το 8,4% των ψήφων. Απέσπασε το βραβείο best-in-class στην κατηγορία compact SUV (Sports Utility Vehicle), ακολουθούμενη με μικρή διαφορά από τη συμβατική έκδοση του compact Sports Activity Vehicle (8,3%), η οποία κατασκευάζεται επίσης στο ίδιο εργοστάσιο.

Από το τέλος του τρέχοντος έτους, το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg θα κατασκευάζει στο Άνω Παλατινάτο ένα δεύτερο μοντέλο BEV, την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2, που ανήκει στην compact κατηγορία. «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για το εργοστάσιό μας. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε σε πλήρη δυναμικότητα και ελπίζουμε ότι η τάση θα συνεχιστεί», σχολιάζει ο Regent.

Συνολικά έως και 1.000 μονάδες των μοντέλων BMW Σειρά 1, BMW X1 και BMW X2 βγαίνουν αυτή τη στιγμή από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Regensburg κάθε εργάσιμη ημέρα που προορίζονται για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η μονάδα αυτή έγινε πρόσφατα το πρώτο εργοστάσιο του κατασκευαστή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ολοκληρωμένη ψηφιοποιημένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία για την επιθεώρηση, την επεξεργασία και τη σήμανση των βαμμένων επιφανειών των οχημάτων στην κανονική παραγωγή, η οποία βασίζεται σε ρομπότ που ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Προηγούμενο άρθροΗ Renault επεκτείνει τις προσφερόμενες εφαρμογές
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακές οι επιδόσεις της Tesla το β’ τρίμηνο