Σύστημα αντλίας θερμότητας υψηλής απόδοσης

Η DENSO Corporation ανακοίνωσε πως προμηθεύει βασικά εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης για τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά bZ4X και SOLTERRA της Toyota και της Subaru, που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις 12 Μαΐου 2022 και στα μέσα του 2022 αντίστοιχα.

Τα προϊόντα DENSO παρέχουν μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV), ταχύτερη φόρτιση, βελτιστοποίηση χρήσης μπαταρίας και το πιο σημαντικό, καλύτερη απόδοση.

Τα νέα προϊόντα DENSO που εξοπλίζουν τα bZ4X και SOLTERRA περιλαμβάνουν αισθητήρα ρεύματος, που ανιχνεύει τη ροή φόρτισης και αποφόρτισης της μπαταρίας, Μονάδα Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESU), που ενσωματώνει τις λειτουργίες φόρτισης μπαταρίας, μετατροπής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, Σύστημα Αντλίας Θερμότητας, που λαμβάνει θερμότητα από τον αέρα και τη χρησιμοποιεί στο σύστημα κλιματισμού του οχήματος και Σύστημα Θέρμανσης, που θερμαίνει το κάτω μέρος του σώματος των επιβατών, μόνο στο bZ4X.

Μονάδα Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Στα BEV, η μπαταρία είναι η μοναδική πηγή ενέργειας. Η ελαχιστοποίηση της απαιτούμενης ενέργειας και η αποτελεσματική ανάκτησή της, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο σύνολό της, συμβάλλει στο να καταστεί το όχημα πιο πρακτικό. Για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας του BEV, η DENSO αναπτύσσει τεχνολογίες καταγραφής της κατάστασης του οχήματος και αποτελεσματικού ελέγχου χρήσης ενέργειας.

Τα bZ4X και SOLTERRA θα χρησιμοποιούν το νέο εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα αντλίας θερμότητας της DENSO, το οποίο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, αλλά λαμβάνει την θερμότητα από τον αέρα για την θέρμανση του οχήματος.

Για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, είναι σημαντική η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων. Η DENSO θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης για BEV, ώστε να παρέχουν αξία και επιλογή βιώσιμων λύσεων στους χρήστες και την κοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή συμφωνίας πλαισίου ALD – LeasePlan
Επόμενο άρθροSafety Gate: Επικίνδυνα τα μηχανοκίνητα οχήματα