Η BMW i Ventures ανακοίνωσε αρχική επένδυση στην HeyCharge, την γερμανική start-up που εκδημοκρατίζει την πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε συγκροτήματα κατοικιών, κτίρια γραφείων και λοιπές υποδομές.

Η HeyCharge ήταν στην ομάδα των νεοφυών επιχειρήσεων ‘Summer 2021’ του Y Combinator.

Οι ιδρυτές της HeyCharge, Robert Lasowski (αριστερά) και Chris Cardé

«Η ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων τα προσεχή χρόνια θα καταστήσει αναγκαία την επέκταση των υποδομών φόρτισης σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Kasper Sage, Διευθύνων Εταίρος της BMW i Ventures. «Η HeyCharge είναι η πρώτη εταιρεία που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (EV) χωρίς διαδικτυακή σύνδεση, το οποίο είναι καταλυτικός παράγοντας για την κάλυψη αναξιοποίητων περιοχών. Με την τεχνολογία της HeyCharge, καθίσταται ελκυστική η εγκατάσταση φορτιστών σε τοποθεσίες που μέχρι σήμερα δεν ήταν εμπορικά βιώσιμες».

Κατά κανόνα, οι φορτιστές EV χρειάζονται μία εφαρμογή (app) ή κάρτα RFID και την κατάλληλη διαδικτυακή σύνδεση για να μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ωστόσο, τα περισσότερα υπόγεια γκαράζ αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημείο πρόσβασης στο διαδίκτυο, ούτε υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης τέτοιων φορτιστών. Ο Chris Cardé, Ιδρυτής & CEO, HeyCharge, αντιλήφθηκε το πρόβλημα με αυτό το παραδοσιακό σύστημα και διέγνωσε την ευκαιρία επίλυσής του φέρνοντας το πρώτο Ηλεκτρικό Όχημα του στο σπίτι, σε μία πολυκατοικία στο Μόναχο. Καθώς όλο και περισσότερα EV κυκλοφορούν στο δρόμο – μέχρι το 2040, σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά – θα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μία επεκτάσιμη λύση φόρτισης που θα μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

Δεδομένου πως το 46% των Ευρωπαίων ζουν σε διαμερίσματα, όπως και το 37% των ενοικιαστών στις ΗΠΑ, ένα εύλογο επόμενο βήμα είναι η επέκταση των σταθμών φόρτισης EV, αλλά προς το παρόν η εξάρτηση από τη διαδικτυακή συνδεσιμότητα καθυστερεί την επεκτασιμότητα. Γι’ αυτό η HeyCharge έβαλε σκοπό να βοηθήσει να βρεθεί μία οικονομική, εμπορική, επεκτάσιμη λύση γι’ αυτή την ομάδα του πληθυσμού.

Η τεχνολογία SecureCharge της HeyCharge για την οποία εκκρεμεί χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, καταργεί την ανάγκη για τοπική διαδικτυακή σύνδεση, επιτρέποντας στην εφαρμογή και τους φορτιστές να επικοινωνούν απευθείας μέσω bluetooth με το HeyCharge App ή SDK. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιείται η διαθεσιμότητα του συστήματος, και παράλληλα ελαχιστοποιείται η καθυστέρηση στη μεταφορά δεδομένων μεταξύ τηλεφώνου και φορτιστή. Όταν συνδυάζεται με το Σημείο Πρόσβασης (Access Point), το απλό και αποτελεσματικό σύστημα της HeyCharge, το συνολικό κόστος μπορεί να μειωθεί μέχρι και 80% σε ό,τι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

«Εκτός από τον ολοκληρωμένο μας επιτοίχιο φορτιστή (wallbox), το σύστημα Access Point της HeyCharge προσφέρει μία λύση σε συνδυασμό με οποιοδήποτε wallbox. Η πρόσβαση στο σημείο φόρτισης και η σχετική τιμολόγηση από το ‘κτίριο-πάροχο’ είναι πολύ εύκολη, όπως και η εγκατάσταση από έναν οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο μέσα σε λίγα λεπτά», δήλωσε ο Chris Cardé, Ιδρυτής & CEO, της HeyCharge.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που χρησιμοποιούμε αυτή την επένδυση για να επεκτείνουμε το προϊόν μας σε όλο τον κόσμο και να προσφέρουμε χαμηλού κόστους λύσεις φόρτισης στους καταναλωτές. Η λύση της HeyCharge καθιστά τη φόρτιση των Ηλεκτρικών Οχημάτων όχι μόνον επεκτάσιμη αλλά και πιο οικονομική και προσιτή με αποτέλεσμα να μπορείτε να φορτίζετε εύκολα τα EV σας οπουδήποτε ζείτε ή εργάζεστε», πρόσθεσε. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την BMW i Ventures στο στάδιο αυτό και ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επένδυση για να επεκτείνουμε το προϊόν μας παγκοσμίως και να προσφέρουμε χαμηλού κόστους λύσεις φόρτισης στους καταναλωτές».

Η BMW i Ventures είναι ο επενδυτικός βραχίονας του BMW Group, που επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις στους τομείς Μεταφορών, Παραγωγής, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Βιωσιμότητας. H εταιρεία έχει επενδύσει σε επιχειρήσεις όπως οι Bright Machines, Blackmore, Chargepoint, Graphcore, Urgent.ly, Proterra, Solid Power, Tekion, Xometry και πολλές ακόμα.

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν 98,2% οι ταξινομήσεις του MINI Electric το 2021
Επόμενο άρθροΝέα έκδοση Ford Puma, ST-Line Design