Η Aramco υπέγραψε οριστικές συμφωνίες εξαγοράς του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της HORSE Powertrain Limited, της νέας παγκόσμιας εταιρείας λύσεων κινητήρων.

Η HORSE Powertrain Limited ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 2024 από το Renault Group και την Geely και εδρεύει στο Λονδίνο.

Το Renault Group και η Geely θα διατηρήσουν έκαστος 45% των μετοχών. Η τιμή που θα πληρώσει η Aramco για την συμφωνία, η οποία υπόκειται στους συνήθεις όρους και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, θα βασίζεται σε αποτίμηση 7,4 δισ. ευρώ.

Αυτή η επένδυση θα ενισχύσει τη συμβολή της Aramco στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, μέσω ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης πιο βιώσιμων λύσεων κινητικότητας. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν επίσης ρυθμίσεις συνεργασίας της Aramco και της Valvoline σε τεχνολογίες, καύσιμα και λιπαντικά προς βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης (ICE) της HORSE Powertrain Limited.

Η Aramco, το Renault Group και η Geely πιστεύουν ότι η επιτυχής απανθρακοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας θα χρειαστεί συνδυασμό διαφόρων τεχνολογιών — συμπεριλαμβανομένων ICE υψηλής απόδοσης, κιβωτίων ταχυτήτων και υβριδικών κινητήρων, εναλλακτικών καυσίμων, όπως συνθετικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και υδρογόνο, καθώς και ηλεκτροκίνηση— για να υπάρξει παγκόσμια τακτική μετάβαση ενέργειας και κινητικότητας.

Αποστολή της HORSE Powertrain Limited είναι η μετάβαση σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών και οι μοναδικές δυνατότητες της Aramco, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου δικτύου κέντρων Ε&Α όπου διεξάγονται έρευνες για συνθετικά καύσιμα, υδρογόνο και βελτιστοποίηση των ICE, θα διευκολύνουν την ανάπτυξη μακροχρόνιων βιώσιμων και προσβάσιμων λύσεων απανθρακοποίησης.

Προηγούμενο άρθροYamaha NEO’s dual battery 1.968 ευρώ με επιδότηση
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός Continental “Track Driving Days”