Η Amazon αναπτύσσει 5.000+ Rivian EDV στις ΗΠΑ και έπεται η Ευρώπη, όπου όπως ανακοίνωσε, τις επόμενες εβδομάδες περισσότερα από 300 βαν θα κυκλοφορήσουν σε όλη τη Γερμανία.

Η πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Amazon χρησιμοποιεί περισσότερα από 5.000 ηλεκτρικά βαν παράδοσης (EDV) στις ΗΠΑ, της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Καλιφόρνια, Rivian.

Η εταιρεία παραδόσεων, που σχεδιάζει να παραγγείλει 100.000 e-van Rivian έως το 2030 για παραδόσεις παγκοσμίως, άρχισε να παραδίδει δέματα με EDV το 2021. Μέχρι τα μέσα του 2023, παρέδωσαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δέματα.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει αρχικά πάνω από 300 EDV στην Ευρώπη. Τα ηλεκτρικά βαν θα χρησιμοποιηθούν για την παράδοση πακέτων σε μεγάλες πόλεις, όπως το Μόναχο, το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ. “Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την επέκταση της εμβέλειάς μας στην Ευρώπη και την αύξηση της ηλεκτροκίνησης του ευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών” επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Amazon και η Rivian σχεδίασαν ειδικά για τις ευρωπαϊκές πόλεις ένα χαμηλότερο και μικρότερου πλάτους βαν από το αντίστοιχο των ΗΠΑ, προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα στο οδικό δίκτυο.

Τα ηλεκτρικά βαν παράδοσης έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής με προτεραιότητα στην ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την άνεση των οδηγών. Τα χαρακτηριστικά ασφάλειας των οχημάτων πέρασαν από αυστηρές δοκιμές για να διασφαλιστεί η προστασία οδηγών και πεζών. Τα βαν Rivian διαθέτουν πλήρη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και σχεδίαση καμπίνας που περιορίζει τα τυφλά σημεία. Περιλαμβάνουν αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, προειδοποιήσεις σύγκρουσης και ορατότητα 360 μοιρών. Οι πρόσθετες προσαρμοσμένες επιλογές σχεδίασης βασίστηκαν σε εκτεταμένα σχόλια των οδηγών, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης στο είδος της τεχνολογίας που ενσωματώνει τη ροή εργασιών παράδοσης στο όχημα και εργονομικά σχεδιασμένη καμπίνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το EDV να κυκλοφορεί στη Γερμανία σήμερα. Αυτό το όχημα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας στην Amazon και δεν θέτει σε προτεραιότητα μόνο την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού, αλλά και το περιβάλλον. Είχαμε απίστευτα σχόλια από οδηγούς στις ΗΠΑ και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε τη διεθνή επέκταση στη Γερμανία. Αυτό είναι ένα πραγματικό ορόσημο για εμάς, καθώς σηματοδοτεί επίσης τα πρώτα οχήματα της Rivian στην Ευρώπη και είμαστε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι για το μέλλον μας στην περιοχή», δήλωσε ο Dagan Mishoulam VP Strategy & Go To Market της Rivian.

«Η Amazon και η Rivian σχεδίασαν και κατασκεύασαν από κοινού ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό όχημα εξ αρχής, και σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα», δήλωσε ο Neil Emery, Director, Global Fleet and Product της Amazon.

Από την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιρειών, το 2019, η Amazon παραδίδει με το Electric Delivery Van σε περισσότερες από 500 πόλεις και περιοχές των ΗΠΑ με περισσότερα από 3.000 βαν ήδη στην κυκλοφορία.

Φωτογραφίες: Rivian

Προηγούμενο άρθροΔιακρίσεις για τα ελαστικά Continental το 2023
Επόμενο άρθροNέα χαρακτηριστικά στο Ford Transit το 2024