Κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου, η Hydrogen Europe δημοσίευσε την τελευταία της έκθεση με τίτλο Πυρόλυση: Προοπτική και πιθανές εφαρμογές φιλικής προς το κλίμα παραγωγής υδρογόνου, σε συνεργασία με την Γερμανική Τεχνική και Επιστημονική Ένωση για το Αέριο και το Ύδωρ (DVGW).

Η έκθεση παρέχει ολοκληρωμένη επισκόπηση για την πυρόλυση, από την βασική ιδέα έως τα πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών μεθόδων παραγωγής υδρογόνου. Με την συμβολή και τις συνεντεύξεις ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και καινοτόμων της αγοράς, η έκθεση είναι αποτέλεσμα ευρείας συνεργασίας. Επαγγελματίες της αλυσίδας αξίας μοιράζονται τις απόψεις τους για τις ανάγκες της αγοράς υδρογόνου, στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης της Ευρώπης και πώς η πυρόλυση – και άλλες θερμοχημικές διαδικασίες, όπως η θερμόλυση σε συνδυασμό με την αεριοποίηση – συμβάλλουν σε αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε στην ανακοίνωση REPowerEU την ανάγκη ενεργειακής ανεξαρτητοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Η κοινή δημοσίευση Hydrogen Europe και DVGW το υποστηρίζει και παρουσιάζει τις προοπτικές εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως τα απόβλητα, τα λύματα, η λυματολάσπη, η βιομάζα και τα αέρια θερμοκηπίου που δεν χρησιμοποιούνται αλλά είναι διαθέσιμα. Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει και υπολογισμούς εκπομπών κύκλου ζωής που δείχνουν ότι το υδρογόνο πυρόλυσης είναι καθαρό και μπορεί να έχει ακόμα και αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, υποστηρίζει τεχνολογικά ουδέτερη προσέγγιση υδρογόνου, η οποία θα παρέχει την δυνατότητα για λιγότερο γνωστές μεθόδους παραγωγής, όπως η πυρόλυση και επιτρέπει την ανάπτυξη και τη συμβολή τους στην ενεργειακή μετάβαση.

Ο Stephen Jackson, Chief Technology & Market Officer της Hydrogen Europe, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτήν την έκθεση που καλύπτει ένα συναρπαστικό και μέχρι σήμερα υποτιμημένο τμήμα της αλυσίδας αξίας υδρογόνου. Το υδρογόνο πυρόλυσης αποτελεί αποτελεσματική, καθαρή – δυνητικά αρνητική άνθρακα – και οικονομικά αποδοτική μέθοδο παραγωγής, η οποία, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς υδρογόνου και στην επίτευξη των στόχων μας ενεργειακής μετάβασης».

«Τις επόμενες δύο δεκαετίες πρέπει να αντικαταστήσουμε τα ορυκτά καύσιμα με φιλικά προς το κλίμα παράγωγα. Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις επιλογές.» πρόσθεσε ο Καθηγητής Δρ Gerald Linke, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της DVGW.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan “με τη μεγαλύτερη κοινωνική επίδραση”
Επόμενο άρθροCar Leasing Index από την Experteye