Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας ανάπτυξης δευτερογενών μπαταριών λιθίου-μετάλλου από κοινού με την SES Holdings Pte. Ltd., εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης μπαταριών EV με έδρα τη Βοστώνη.

Οι μπαταρίες αυτές θα διαθέτουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου (οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούν υλικά με βάση τον άνθρακα για την άνοδο)

Επιπλέον, η SES σχεδιάζει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) μέσω εξαγοράς εταιρείας ειδικού σκοπού (SPAC) και μέσω προσφοράς PIPE από την SPAC, η Honda σχεδιάζει να αποκτήσει περίπου το 2% των μετοχών της SES AI Corporation, της εισηγμένης στο NYSE εταιρείας.

Η μπαταρία αποτελεί κρίσιμο εξάρτημα των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (EV) και η Honda, η οποία επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση των προϊόντων της παγκοσμίως, εξετάζει διάφορες επιλογές μπαταριών επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών ξηρού τύπου που αναπτύσσει εξ ιδίων. Αυτή η συμφωνία ανάπτυξης με την SES αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής μπαταριών της Honda.

Στο εξής, η Honda και η SES θα συνεχίσουν από κοινού έρευνες για την δημιουργία ασφαλών, υψηλής αντοχής και χωρητικότητας μπαταριών EV επόμενης γενιάς.

Ο Shinji Aoyama, Διευθύνων Σύμβουλος Ηλεκτροκίνησης της Honda Motor Co., Ltd., σχολίασε: «Η μπαταρία είναι βασικό εξάρτημα των ηλεκτρικών οχημάτων και η Honda εξετάζει διάφορες επιλογές για την δημιουργία μπαταριών επόμενης γενιάς υψηλής χωρητικότητας, ασφαλείς και χαμηλού κόστους. Αναγνωρίζοντας τις προηγμένες τεχνολογίες της SES, η Honda υπέγραψε συμφωνία ανάπτυξης με την SES, με στόχο την δημιουργία καλών σχέσεων και σημαντικών επιτευγμάτων μέσω κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων. Η Honda θα συνεχίσει να δημιουργεί σχέσεις συνεργασίας με εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας, ανάλογα με τις ανάγκες, για την διάθεση άκρως ανταγωνιστικών και ελκυστικών EV στους πελάτες μας».

Προηγούμενο άρθροΝέο compact EV διάδοχος του Nissan Micra στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΠρώτη στα ελαφρά επαγγελματικά η Ford στην Ελλάδα