2024 Honda Business Briefing σχετικά με πρωτοβουλίες ηλεκτροκίνησης και σύνοψη επενδυτικής στρατηγικής

Η Honda προχώρησε σε ενημέρωση για το επιχειρηματικό της σχέδιο της σχετικά με τις πρωτοβουλίες ηλεκτροκίνησης για το 2024 και την επενδυτική της στρατηγική συνοψίζοντας ως εξής:

  • Προσέγγιση των στόχων ηλεκτροκίνησης:

Η Honda εξακολουθεί να πιστεύει πως τα EV είναι η αποτελεσματικότερη λύση στον τομέα των μικρών μέσων κινητικότητας, όπως μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα και ο στόχος της, τα EV και τα FCEV να αποτελούν το 100% των παγκόσμιων πωλήσεών της μέχρι το 2040, παραμένει αμετάβλητος. Η εταιρεία στοχεύει να καταστεί ισχυρή μάρκα EV, με στιβαρή μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επιχειρηματική προοπτική.

  • Διαρθρωτική μεταρρύθμιση διαδικασιών προμηθειών και παραγωγής:

Μέσω καθετοποιημένης αλυσίδας αξίας EV με κύρια εστίαση στις μπαταρίες, από το 2030, η Honda θα μειώσει το κόστος των μπαταριών στη Βόρεια Αμερική πάνω από 20% έναντι του σημερινού.

Θα δημιουργήσει ανταγωνιστική επιχειρηματική δομή με στόχο τη μείωση του συνολικού κόστους παραγωγής κατά περίπου 35%. Υπάρχει ήδη η θετική προοπτική εξασφάλισης ικανής ποσότητας μπαταριών για την προγραμματισμένη παραγωγή περίπου 2 εκατομμυρίων EV ετησίως.

Honda Business Briefing σχετικά με πρωτοβουλίες ηλεκτροκίνησης και σύνοψη επενδυτικής στρατηγικής
  • Στρατηγική γκάμας EV:

Θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως επτά μοντέλα Honda 0 Series έως το 2030, ως ναυαρχίδες της Honda EV, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μοντέλων μικρού και μεγάλου μεγέθους. Στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης με το Honda Mobile Power Pack e: (MPP), η Honda θα παρουσιάσει ένα προϊόν μικροκινητικότητας εξοπλισμένο με 4 MPP, στην Ιαπωνία, εντός του 2026, ενισχύοντας τις εφαρμογές MPP.

Honda Business Briefing σχετικά με πρωτοβουλίες ηλεκτροκίνησης και σύνοψη επενδυτικής στρατηγικής
  • Χρηματοοικονομική στρατηγική:

Η Honda σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10 τρισ. γιεν (59 δισ. ευρώ) σε πόρους έως το 2031, που προβλέπεται να ξεκινήσει η περίοδος πλήρους εκλαΐκευσης των ηλεκτρικών οχημάτων. Θα προχωρήσει σε τολμηρές επενδύσεις για τη μελλοντική τη ανάπτυξη και για τις αποδόσεις των μετόχων.

Προηγούμενο άρθροΤο MINI John Cooper Works στις 24 Ώρες του Nürburgring
Επόμενο άρθροΟ Stefan Richmann επικεφαλής της MINI