Η Hertz και η Uber ανακοίνωσαν ευρωπαϊκή επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας τους στη Βόρεια Αμερική μέσω της οποίας η Hertz θα διαθέσει έως και 25.000 ηλεκτρικά οχήματα (EV) στους οδηγούς της Uber στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έως το 2025.

Θα διατίθεται μεγάλη γκάμα κατάλληλων ηλεκτρικών οχημάτων, όπως Tesla και Polestar.

Η συνεργασία αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Hertz για τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους στόλους ενοικιαζόμενων EV στον κόσμο και της κορυφαίας δέσμευσης της Uber να καταστεί πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έως το 2030.

Η συνεργασία στη Βόρεια Αμερική έχει ήδη ωφελήσει δεκάδες χιλιάδες οδηγούς στην πλατφόρμα Uber. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 50.000 οδηγοί έχουν νοικιάσει ένα Tesla μέσω αυτού του προγράμματος, ολοκληρώνοντας περισσότερα από 24 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικές διαδρομές και πάνω από 260 εκατομμύρια ηλεκτρικά μίλια.

Η ευρωπαϊκή επέκταση της συνεργασίας θα ξεκινήσει στη βάση της Hertz Europe στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2023 και στοχεύει να επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αργότερα.

Ο Dara Khosrowshahi, CEO της Uber, δήλωσε: «Ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητικότητας στον κόσμο, γνωρίζουμε ότι ο αντίκτυπός μας υπερβαίνει την τεχνολογία μας. Η κλιματική αλλαγή είναι η πιο επείγουσα παγκόσμια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί – τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε. Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Hertz στην Ευρώπη θα ενισχύσει σημαντικά τη μετάβασή μας σε μηδενικές εκπομπές, βοηθώντας τους οδηγούς να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να καθαρίσουν τις αστικές συγκοινωνίες. Στόχος μας είναι να γίνουμε 100% ηλεκτρική πλατφόρμα σε όλη την Ευρώπη έως το 2030».

Ο Stephen Scherr, CEO της Hertz, δήλωσε: «Η Hertz συνεχίζει να επιταχύνει την προσπάθεια προς τη βιωσιμότητα και η συνεργασία μας με την Uber προωθεί σημαντικά αυτόν τον στόχο. Καθιστώντας τα EV διαθέσιμα στους οδηγούς που μοιράζονται το αυτοκίνητο, όχι μόνο θα συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών ρύπων στις ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά θα διευρύνουμε επίσης τις ευκαιρίες για τους ανθρώπους να βιώσουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Καθώς η Hertz επενδύει για τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, η συνεργασία μας με την Uber θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη».

Φωτογραφία: Uber

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Volkswagen ID.7 με έξυπνο σύστημα κλιματισμού
Επόμενο άρθροACEA: Κυκλοφορούντα Οχήματα στην Ευρώπη