Helen Hu, Volvo Cars

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι τοποθετεί την Helen Hu Γενική Σύμβουλο και Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών και Μέλος της Εκτελεστικής Ομάδας Διοίκησης, από την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η Helen Hu διαδέχεται τη Maria Hemberg, η οποία ήταν Γενική Σύμβουλος και Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της εταιρείας από τότε που εντάχθηκε στη Volvo Cars, το 2012. Η Helen είναι επί του παρόντος Διευθύνουσα Σύμβουλος της Volvo Cars Switzerland και δραστηριοποιείται στη Volvo Cars από το 2016, στην νομική ομάδα υπό την διεύθυνση της Maria Hemberg. Είχε αναλάβει ανώτερα καθήκοντα στην APAC, όπου ηγήθηκε του επιχειρηματικού μετασχηματισμού.

Η Helen διαθέτει ευρεία διεθνή εμπειρία, έχει ζήσει και εργαστεί στην Κίνα και τις ΗΠΑ και διαμένει στην Ευρώπη από τις αρχές του 2023. Η εμπειρία της περιλαμβάνει δραστηριότητες δικηγόρου και νομικού συμβούλου σε κορυφαίες εταιρείες σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς και περιφερειακού γενικού συμβούλου πολυεθνικών εταιρειών με έδρα την Ευρώπη.

Ο CEO της Volvo Cars, Jim Rowan, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την Helen Hu ως νέα μας Γενική Σύμβουλο και Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών και στην Εκτελεστική Ομάδα Διοίκησης. Η Helen είναι ισχυρή προσωπικότητα, με μεγάλη διεθνή εμπειρία και επιχειρηματική οξυδέρκεια που καλύπτει τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την APAC. Ανυπομονώ να συνεργαστώ πιο στενά μαζί της στην συναρπαστική πορεία μας.

Maria Hemberg, Volvo Cars

«Ευχαριστούμε επίσης την Maria για την συνολική συνεισφορά της κατά τη σχεδόν 12ετή θητεία της ως Γενική Σύμβουλος και Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών. Η Maria έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη Volvo Cars στα πιο κομβικά χρόνια της εταιρείας μας. Καθιέρωσε με επιτυχία την εταιρική διακυβέρνηση της Volvo Cars, υποστηρίζοντας την εισαγωγή μας στον NASDAQ Στοκχόλμης και δημιούργησε ομάδες υψηλών επιδόσεων στους τομείς της νομικής, της συμμόρφωσης, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της εταιρικής διακυβέρνησης, που είναι κρίσιμοι για την επιχείρησή μας σήμερα».

Η Maria Hemberg θα διαχειριστεί την ομαλή μετάβαση από την 1η Φεβρουαρίου και θα ασκήσει ανώτερα συμβουλευτικά καθήκοντα, αναφερόμενη στον CEO, Jim Rowan.

 

Προηγούμενο άρθροΤο νέο ηλεκτρικό MINI Cooper SE σε έκδοση JCW
Επόμενο άρθροO Peter Grøftehauge απέκτησε το 100% της Autorola