Karin Rådström

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Daimler Truck Holding AG όρισε την Karin Rådström νέα CEO από την 1η Οκτωβρίου 2024 έως τις 31 Ιανουαρίου 2029.

H Karin Rådström θα διαδεχθεί τον Martin Daum ο οποίος θα παραιτηθεί ανοίγoντας τον δρόμο για την επόμενη φάση μετασχηματισμού της της Daimler Truck. Ο Martin Daum θα παραμείνει μέλος του ΔΣ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Daimler Truck Holding AG, Joe Kaeser, ευχαρίστησε τον Martin Daum για τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τη δέσμευσή του επί σχεδόν 40 έτη της καριέρας του στη Daimler. «Προσωπικά, και εκ μέρους του Εποπτικού Συμβουλίου, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Martin Daum για την δέσμευσή του και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Διαχειρίστηκε τη μετάβαση της Daimler Truck από όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων σε επιτυχημένη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο DAX. Την οδήγησε στην πλέον αξιόλογη εξέλιξή της και υπήρξε ο βασικός αρχιτέκτονας της οικονομικής επιτυχίας και της διεθνούς φήμης της. Η αφοσίωσή του στην εταιρεία, τους πελάτες και τους εργαζομένους της είναι εξαιρετική. Είναι ένας «φορτηγατζής» με καρδιά και ψυχή. Ο Martin Daum παραδίδει μια επιτυχημένη εταιρεία, καλά προετοιμασμένη για τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Martin Daum

Ξεκινώντας την καριέρα του στην Daimler-Benz AG το 1987, ο Martin Daum διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας επιτυχίας της Daimler Truck. Ως CEO της Daimler Trucks North America, είχε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής επιχείρησης. Σήμερα, το τμήμα της Βόρειας Αμερικής είναι ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα της Daimler Truck. Από την ανάληψη των καθηκόντων του ως μέλους του ΔΣ της πρώην Daimler AG για φορτηγά και λεωφορεία, το 2017, ο Martin Daum και η ομάδα του συνέβαλαν στην σημαντική αύξηση των εσόδων και παράλληλα ενίσχυσαν σημαντικά τα περιθώρια κέρδους, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία για μελλοντικές επενδύσεις. Υπό την ηγεσία του, η Daimler Truck πρωτοστάτησε στον τεχνολογικό μετασχηματισμό των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης μπαταρίας και υδρογόνου.

Η διάδοχός του, Karin Rådström, εντάχθηκε στο ΔΣ της Daimler Truck το 2021 και έκτοτε είναι υπεύθυνη για τα φορτηγά Mercedes-Benz. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εκπαιδευμένη μηχανικός αναμόρφωσε επιτυχώς την κερδοφορία του τομέα και προώθησε τον μετασχηματισμό του στη βιωσιμότητα. Με διορατικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα παρουσίασε νέα ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας, εστιάζοντας στους πελάτες με βελτιωμένη προσφορά υπηρεσιών και αύξηση της ικανοποίησής τους. Πριν ενταχθεί στην Daimler Truck, επέβλεψε το Sales & Marketing ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Scania. Στην προηγούμενη εταιρεία της κατείχε τη θέση της Ανώτερης Αντιπροέδρου, Επικεφαλής Λεωφορείων & Πούλμαν.

Ο Joe Kaeser, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την τοποθέτηση της Karin Rådström, με τις εξαιρετικές γνώσεις της στον κλάδο και τις ηγετικές της ικανότητες, ως νέας CEO της Daimler Truck Holding AG. Έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να προωθήσει με επιτυχία τον μετασχηματισμό μιας μάρκας και συγχρόνως να λειτουργεί σε ένα απαιτητικό εξωτερικό περιβάλλον. Ως πραγματική ηγέτις, η Karin Rådström συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία νέας αντίληψης στην απόδοση και την προώθηση της ενδυνάμωσης, της διαφορετικότητας και της εστίασης στον πελάτη. Αυτές είναι απαραίτητες αρχές προκειμένου η Daimler Truck να τελειοποιήσει τον μετασχηματισμό της κινητικότητας και να καταστεί η πρώτη επιλογή των πελατών μας. Ευχόμαστε στην ίδια και την ομάδα της καλή επιτυχία και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Ο Michael Brecht, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Daimler Truck Holding AG και Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων, δήλωσε: «Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων συνεργαστήκαμε καλά και με εμπιστοσύνη με την Karin Radström τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνει η Daimler Truck επιτυχής και διαχρονική υπό την ηγεσία της. Γι’ αυτό, τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μετόχων πρέπει να λαμβάνονται εξίσου υπόψη. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για ασφαλείς και καλές θέσεις εργασίας. Ευχαριστούμε και εκφράζουμε τον σεβασμό μας στον Martin Daum, ο οποίος προώθησε επιτυχώς την Daimler Truck παγκοσμίως με ιδιαίτερη φροντίδα. Σημείωσε εξαιρετικά επιτεύγματα, οδήγησε την Daimler Truck στην ανεξαρτησία και πάντα άκουγε τα συμφέροντα του ανθρώπινου δυναμικού».

Στο παγκόσμιο δίκτυο της Daimler Truck, που αναπτύσσει και παράγει φορτηγά και λεωφορεία, περιλαμβάνονται οι μάρκες Freightliner, Thomas Built Buses, Western Star, Mercedes-Benz, FUSO, BharatBenz, RIZON και Setra.

Οι ανωτέρω αποφάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου ισχύουν για την Daimler Truck Holding AG και για την Daimler Truck AG.

Προηγούμενο άρθροΤο Ariya NISMO φθάνει σύντομα στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΗ ανάλυση της Jato Dynamics για τις πωλήσεις