Η Volkswagen κυκλοφορεί αποκλειστικά προσχέδια του ID. AERO, της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής λιμουζίνας, αρχικά για την κινεζική αγορά αυτοκινήτου.

Το νέο πρότυπο αυτοκίνητο εντυπωσιάζει με την εξαιρετική αεροδυναμική, την κομψή σχεδίαση και τους άνετους χώρους. Η ψηφιακή παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιείται τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Όπως όλα τα μοντέλα της γκάμας ID., η νέα κομψή λιμουζίνα βασίζεται στο Modular Electric Drive Matrix (MEB) της Volkswagen. Στυλιστικά, ακολουθεί την σχεδίαση της γκάμας ID. Για παράδειγμα, η εξωτερική σχεδίαση του ID. AERO είναι αεροδυναμική και ακριβής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του προτύπου προπαραγωγής είναι το αεροδυναμικό εμπρόσθιο τμήμα και η οροφή, που συμβάλλουν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και την αύξηση της αυτονομίας.

Το επόμενο διεθνές αυτοκίνητο νέας κατηγορίας

Η έκδοση παραγωγής του ID. AERO προβλέπεται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής για τη βορειοαμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά θα παρουσιαστεί το 2023. Η παραγωγή της μαζικής έκδοσης του ID. AERO για την ευρωπαϊκή και βορειοαμερικανική αγορά θα ξεκινήσει αμέσως μετά, στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Emden.

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγή 130.000 ID. Buzz ετησίως στο Ανόβερο
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων τον Μάιο 2022