Fisker και Foxconn επιβεβαιώνουν την παραγωγή του PEAR

Η Fisker Inc. επιβεβαιώνει την παραγωγή του δεύτερου οχήματός της, PEAR, στο εργοστάσιο της Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co. Ltd.) που εξαγοράστηκε στο Οχάιο.

Το Fisker PEAR θα τεθεί σε παραγωγή το 2024. Οι ομάδες της Fisker και της Foxconn έχουν δεσμευτεί πλήρως και προβλέπουν την κατασκευή τουλάχιστον 250.000 μονάδων του PEAR ετησίως.

«Το PEAR θα είναι επαναστατικό ηλεκτρικό όχημα εκτός υπαρχουσών κατηγοριών. Η εξωτερική σχεδίαση διαθέτει νέα τεχνολογία φωτισμού και κυρτό εμπρόσθιο παρμπρίζ εμπνευσμένο από καλύπτρα ανεμόπτερου, με αυξημένη ορατότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Fisker, Henrik Fisker, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να επισκεφθεί το εργοστάσιο με ομάδα μηχανικών. «Η ομάδα μηχανικών μας εργάζεται πάνω σε νέο εξοπλισμό και λύσεις υψηλής τεχνολογίας για το PEAR, που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε και απολαμβάνουμε ένα όχημα πόλης», συμπλήρωσε ο κ. Fisker.

Το PEAR προστίθεται στο πρώτο όχημα της εταιρείας, το Ocean, το οποίο θα αρχίσει να παράγεται στην Αυστρία στις 17 Νοεμβρίου 2022.

Η βασική τιμή του PEAR προβλέπεται κάτω από τα 29.900 δολάρια προ επιδοτήσεων. Η Fisker σχεδίασε και κατασκεύασε το όχημα για να μειώσει τα εξαρτήματα για ταχεία, απλοποιημένη κατασκευή. Το PEAR θα κατασκευαστεί με νέα αποκλειστική αρχιτεκτονική. Αυτή η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίξει δύο ακόμα μοντέλα που θα παρουσιάσει η Fisker στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan εξελίσσει την παραγωγή μέσω τεχνολογίας MR
Επόμενο άρθροΤο δεκαετές στρατηγικό πλάνο της Lancia