Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το νέο Fiat 500e, κατακτά τον τίτλο “best small electric car” του βρετανικού περιοδικού What Car?

Το νέο Fiat 500e, διατήρησε τον τίτλο του “best small electric car” στα βραβεία του βρετανικού περιοδικού What Car?. Οι κριτές ξεχώρισαν ιδιαίτερα το στιλ, την απόδοση, αλλά και την ελκυστική τιμή του μοντέλου της Fiat.

Ο Oliver Francois, CEO της Fiat και Global CMO της Stellantis, σχολίασε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το What Car? για αυτή την τιμή. Το να κερδίζουμε το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και βεβαίως η διάκριση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένη τη συνεχή ανάπτυξη της αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το συνεχές λανσάρισμα νέων μοντέλων. Παρ όλα αυτά το νέο 500 επιβεβαίωσε την επιτυχία του και διατήρησε τον τίτλο».

Μέχρι σήμερα, το παλμαρέ του νέου 500 περιλαμβάνει 33 διεθνή βραβεία, τα οποία συμπληρώνουν τη μεγάλη εμπορική επιτυχία που απολαμβάνει το μοντέλο της FIAT. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, περισσότεροι 100.000 αγοραστές επέλεξαν το 500, ενώ τους πρώτους επτά μήνες του 2022 είναι το δημοφιλέστερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε Ιταλία και Γερμανία, το δεύτερο στην Ελλάδα, ενώ βρίσκεται στο βάθρο σε Γαλλία, αλλά και συνολικά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, μετά την Ευρώπη, το Ισραήλ, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, το νέο 500 αναμένεται να ξεκινήσει την πορεία του και στην αγορά των ΗΠΑ.

Με αφορμή τη βράβευση του νέου 500, ο Steve Huntingford, Διευθυντής Σύνταξης του What Car? δήλωσε: «Το Fiat 500 εξαλείφει κάθε υπόνοια ότι ένα συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πρέπει να δείχνει και να είναι «μικρό». Εκτός από τη λογική τιμή του δεν έχει αντίπαλο στην κίνηση στην πόλη, αλλά και στο να σε κάνει να χαμογελάς. Με λίγα λόγια ενσαρκώνει απόλυτα το πως θα πρέπει να είναι οι σύγχρονες αστικές μετακινήσεις».

Προηγούμενο άρθροΤεχνολογία της Ford Pro «παρακολουθεί» τα εργαλεία
Επόμενο άρθροRenault Austral: με σύστημα τετραδιεύθυνσης «4CONTROL»