Η Eurocell επιβεβαίωσε τις «προχωρημένες συζητήσεις» με τις αρχές και τους επενδυτές για εγκατάσταση gigafactory στην Ολλανδία.

Η Ολλανδία πρωτοστατεί σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή και το προτεινόμενο εργοστάσιο θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και θα μεταφέρει τις δεξιότητες των κορεατών ειδικών.

Η Eurocell σκοπεύει να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο σε δύο φάσεις, φτάνοντας την πλήρη δυνατότητα το 2025. Η πρώτη φάση θα παράγει προηγμένες κυψέλες μπαταριών σε ικανούς αριθμούς από τις αρχές του 2023 για υπάρχοντες ευρωπαίους πελάτες. Η δεύτερη φάση, πιθανώς στην ίδια τοποθεσία, θα παράγει περισσότερα από 40 εκατομμύρια μπαταρίες ετησίως από το 2025.

Ο Nick Clay, Chief Commercial Officer της Eurocell EMEA, σημείωσε πως «Στην Πολιτική της για το Κλίμα, η Ολλανδία αναφέρει τη φιλοδοξία της να ηγηθεί της Ευρώπης στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με ολοκληρωμένη στρατηγική μείωσης εκπομπών για όλους τους κλάδους. Με σχέδια ταχείας επέκτασης στην Ευρώπη, η Eurocell ενθαρρύνεται από τη θετική δέσμευση των τελευταίων μηνών της ολλανδικής κυβέρνησης και του οργανισμού επενδύσεων και ανάπτυξης NOM για τη Βόρεια Ολλανδία. Καθώς προσεγγίζουμε τις τελικές συζητήσεις, είμαστε βέβαιοι πως θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε για την ακριβή τοποθεσία του πρώτου μας ευρωπαϊκού εργοστασίου σύντομα».

Οι μπαταρίες της Eurocell, που αναπτύχθηκαν στην Κορέα, έχουν ένα σημαντικό τεχνικό πλεονέκτημα, όπως λέει η εταιρεία και διαρκούν πάνω από δέκα φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, όντας πιο βιώσιμες, χωρίς προβλήματα «τέλους ζωής» και ιδανικές για εφαρμογές ESS, καθώς είναι ασφαλείς.

Η Eurocell EMEA υποστηρίζεται από νοτιοκορεάτες εταίρους, με εμπειρία δεκαετιών στην ηλεκτροχημεία, που κατασκευάζουν μπαταρίες σε μαζική κλίμακα σε ειδικά γιγαντιαία εργοστάσια. Έχει φιλόδοξα σχέδια επέκτασης τα οποία ενισχύονται από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ηπειρωτική Ευρώπη και εντοπίστηκαν κατά την έρευνα της πρώτης φάσης του έργου.

Η Ευρώπη καθίσταται κορυφαία στις εξελίξεις ηλεκτροκινητικότητας, που αποτελεί ένα από τα θέματα στο επίκεντρο του Fleet Europe Summit 2022, στο Δουβλίνο, στις 16-17 Νοεμβρίου 2022. Είναι πλέον ανοιχτό για δηλώσεις συμμετοχής και έκπτωση έγκαιρης εγγραφής.

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΙΝΟΙΛ αρωγός των οχημάτων του Humanity Greece
Επόμενο άρθροMustang Mach-E: μεταφέρει στην οροφή μέχρι 75 κιλά