Ο Euro NCAP ξεκινά την νέα χρονιά δοκιμών ασφάλειας αυτοκινήτου, με τα κορυφαία αυτοκίνητα της περασμένης χρονιάς και τους νικητές των βραβείων Best-in-Class 2021.

Ο Euro NCAP δοκίμασε 33 νέα αυτοκίνητα το 2021, εκ των οποίων τα 22 πέτυχαν κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων. Μεταξύ των βραβευθέντων, η Mercedes-EQ EQS αναδείχθηκε η καλύτερη στις κατηγορίες “Executive Car” και “Pure Electric”, ξεπερνώντας οριακά το Polestar-2.

Στην κατηγορία «Small Off-Road», νικητής αναδείχθηκε το Nissan Qashqai, με εξαιρετικές επιδόσεις ενεργητικής ασφάλειας.

Το βραβείο της κατηγορίας «Large-Off Road» απονεμήθηκε στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Škoda, το Enyaq iV.

Το Toyota Yaris Cross κατέλαβε την πρώτη θέση της κατηγορίας «Small MPV» και το Škoda Fabia ήταν το καλύτερο «Small Family Car».

Το βραβείο Euro NCAP Best-in-Class απονέμεται στα αυτοκίνητα με τις καλύτερες συνολικά επιδόσεις, σε κατηγορίες με τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Οι νικητές πρέπει να επιτύχουν βαθμολογία πέντε αστέρων και δεν πρέπει να λάβουν σημαντική παρατήρηση στις δοκιμές πλήρους κλίμακας. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες.

Ο Michiel van Ratingen δήλωσε: “Το 2021 ήταν δύσκολη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία: η έλλειψη ανταλλακτικών, ιδίως ημιαγωγών, από κοινού με την κρίση του Covid, επηρέασαν τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης, παραγωγής και πωλήσεων. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετά νέα μοντέλα στην αγορά, πολλά από αυτά ηλεκτρικά ή υβριδικά, που απέσπασαν βαθμολογίες πέντε αστέρων. Συγχαρητήρια στους νικητές και στους επιλαχόντες, κάποιοι από τους οποίους ήλθαν πολύ κοντά στην πρώτη θέση των αντίστοιχων κατηγοριών”.

Τα βραβευθέντα ως καλύτερα στην κατηγορία τους

Executive

Επιλαχόν

Mercedes-EQ EQS

Polestar 2

Μεγάλο εκτός δρόμου

Επιλαχόν

Škoda ENYAQ iV

BMW iX

Μικρό οικογενειακό

Επιλαχόν

Škoda Fabia

Μικρό MPV

Επιλαχόν

Toyota Yaris Cross

VW Caddy

Αμιγώς ηλεκτρικό

Επιλαχόν

Mercedes-EQ EQS

Polestar 2

Προηγούμενο άρθροΗ Renault αποκάλυψε περισσότερα για το Austral
Επόμενο άρθροΗ Μυρτώ Μπουτραχάνη στον Όμιλο Σφακιανάκη