Η εταιρεία τεχνολογίας κλίματος PragmaCharge λανσάρισε ολοκληρωμένη λύση ηλεκτροκίνησης για στόλους κάθε μεγέθους: Electric Trucking-as-a-Service.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει μίσθωση Battery Electric Truck (BET) και εγκατάσταση υποδομής φόρτισης σε κόμβους logistics PragmaCharge (με την επωνυμία PragmaCharge-Hubs) στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η PragmaCharge ανέπτυξε σπονδυλωτή πλατφόρμα μίσθωσης, συντήρησης και φόρτισης Battery Electric Truck για να προσφέρει υπηρεσίες Electric Trucking-as-a-Service. Δεν απαιτείται προκαταβολική επένδυση κεφαλαίου από τους ιδιοκτήτες στόλου, καθώς η υπηρεσία χρεώνεται βάσει χρήσης, όπου περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες φόρτισης. Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας στόλου οι κόμβοι θα βρίσκονται σε σημεία υψηλής κυκλοφορίας, με χρόνους αναμονής φορτηγών, όπως λιμάνια και σιδηροδρομικοί κόμβοι. Ξεκινώντας με φορτιστές 350 kW, οι κόμβοι προβλέπεται να αναβαθμιστούν πλήρως σε Megawatt Charging System (MCS) και να φορτίζουν ένα BET σε 45 λεπτά.

Ο επικεφαλής της Cleantech Industry, Anil Srivastava, συμμετέχει στην εταιρεία ως ιδρυτής και CEO. Στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε στην Leclanché, κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής μπαταριών. Ο πρωτοπόρος του κλάδου Logistics και Digitization, Nikhil Amin, συμμετέχει ως Ιδρυτής και Chief Operations Officer. Στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε στην Amazon.

Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών στόλων πιέζονται από τους πελάτες για ταχύτερη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ωστόσο, η απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων τους είναι περίπλοκη και δαπανηρή, καθώς απαιτείται αρχική δαπάνη για απόκτηση ηλεκτρικών φορτηγών και αντίστοιχες υποδομές φόρτισης σε τερματικούς σταθμούς.

Η PragmaCharge στοχεύει στην απρόσκοπτη διαχείριση όλων των υπηρεσιών μέσω της πλατφόρμας λογισμικού διαχείρισης στόλου, που βασίζεται στο cloud. Συνδέεται ασύρματα με τα BET και τα PragmaCharge-Hubs και παρέχει διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης σε μεταφορικές εταιρείες.

Ο Anil Srivastava, CEO της PragmaCharge, δήλωσε: «Η βελτιστοποιημένη λύση μας προσφέρει χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ηλεκτρικών φορτηγών και άνετη εμπειρία ηλεκτροκίνησης στους ιδιοκτήτες στόλων».

Φωτογραφία: PragmaCharge

Προηγούμενο άρθροΤα συνδεδεμένα οχήματα Renault στην Webfleet
Επόμενο άρθροBentley: 10 χρόνια λειτουργίας με ηλιακή ενέργεια