Επιμορφωτική εκδήλωση: Βιώσιμη Κινητικότητα – Βιώσιμη Πόλη

170 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε επιμορφωτική εκδήλωση του Ecomobility 2023-24 με θέμα : «Βιώσιμη Κινητικότητα – Βιώσιμη Πόλη: Οι Προκλήσεις για τους Πολίτες».

Η επιμορφωτική εκδήλωση που, εκ του αποτελέσματος , «απάντησε» σε ένα υπαρκτό ζητούμενο των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση στον τομέα της οικολογικής μετακίνησης πραγματοποιήθηκε από το Ecocity σηματοδοτώντας την έναρξη δηλώσεων συμμετοχής των σχολείων στο Ecomobility 2023-24.

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές πραγματεύτηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα όλων μας:

Ο Θάνος Βλαστός, Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ υπερθεμάτισε με παραδείγματα για την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες και τον περιορισμό της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκίνητου, καθώς αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο ανάπτυξης βιωσιμότητας των πόλεων.

Ο Στρατής Χατζηχαραλάμπους, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφλιβληστροειδοπαθών ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα εμποδιζόμενα άτομα τόσο από πλευράς ευθύνης αρμοδίων όσο και από την μειωμένη αντίληψη του «εμείς» από τους μη εμποδιζόμενους συμπολίτες.

Ο Νικόλαος Γαβανάς, Επίκουρος Καθηγητής Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανέλυσε τη σύνδεση και την διάδραση μεταξύ οικονομίας, μεταφορών και περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις στη βιώσιμη κινητικότητα.

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος π. επιθεωρητής περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ επισήμανε την επιτακτική ανάγκη σύνδεσης της επίτευξης των κλιματικών δεσμεύσεων της Ελλάδας με την προώθηση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας

Η Χριστιάνα Πειρασμάκη, Συντονίστρια του Ecomobility 2023-24 παρουσίασε τις αξίες και το περιεχόμενο του προγράμματος  δίνοντας έμφαση στην ομαδικότητα, την οργάνωση σκέψης και εργασίας, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν οι συμμετέχοντες.

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: θα κατασκευάζει το μικρό SUV EX30 στη Γάνδη
Επόμενο άρθροVolvo Cars, θετικές επιδόσεις το τρίτο τρίμηνο 2023