Οι επιστημονικοί στόχοι της ABB για τις εκπομπές αερίων το 2030 και το 2050 εγκρίθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

Ως μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να καταστεί δυνατή μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η ABB υπέβαλε ενημερωμένους στόχους για τα πεδία 1, 2 και 3 για το 2030 και το 2050 στην SBTi. Η έγκριση των επιστημονικών στόχων της ABB από την SBTi επιβεβαιώνει πως η προσέγγιση της ABB έχει επιστημονική βάση και συμμορφώνεται με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Η SBTi ενέκρινε του εξής στόχους της ABB:

Βραχυπρόθεσμοι στόχοι

  • Μείωση των απόλυτων εκπομπών CO2e του scope 1 & 2 κατά 80% έως το 2030 έναντι των βασικών τιμών του 2019.
  • Μείωση των απόλυτων εκπομπών του scope 3, κατά 25% έως το 2030 βάσει των τιμών του 2022.

Μακροπρόθεσμοι στόχοι

  • Μείωση 100% των εκπομπών CO2e του scope 1 και 2 έως το 2050 σε σύγκριση με τις βασικές τιμές του 2019.
  • Μείωση των τιμών του scope 3 κατά 90% έως το 2050 βάσει των τιμών του 2022.
  • Στοχοθέτηση μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρο το value chain έως το 2050.

Η Anke Hampel, επικεφαλής του Τμήματος Αειφορίας της ABB, δήλωσε: «Ως τεχνολογικός ηγέτης η ABB βρίσκεται στον πυρήνα της επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης. Δεσμευόμαστε να μειώσουμε τις εκπομπές του scope 1 και 2 κατά 80% έως το 2030, και 100% έως το 2050, ενώ έχουμε ήδη επιτύχει μείωση 76% σε σχέση με τις τιμές του 2019. Με τους νέους μας στόχους για το scope 3, θα ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στους συνεργάτες μας για απανθρακοποίηση παρέχοντας, παράλληλα, προϊόντα και λύσεις στους πελάτες μας, που επιτρέπουν την κλιμάκωση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, την ηλεκτροδότηση των διαδικασιών και τη μείωση των εκπομπών. Η επικύρωση των ενημερωμένων στόχων μας από την Science-Based Targets Initiative δείχνει ότι οι φιλοδοξίες και η μεθοδολογία μας ευθυγραμμίζονται με τις πιο πρόσφατες μελέτες της Κλιματολογίας».

Για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας και τις επιδόσεις Βιωσιμότητας της ABB, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να κατεβάσετε τα report της ABB, για το 2023, εδώ: go.abb/reports

Το SBTi Net-Zero Standard είναι το μοναδικό πρότυπο στον κόσμο για εταιρικό καθορισμό μηδενικού στόχου εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με την Κλιματολογία. Παρέχει την καθοδήγηση και τα εργαλεία που χρειάζονται οι εταιρείες για να θέσουν μηδενικούς στόχους με βάση την επιστήμη.

Προηγούμενο άρθροΔιαθέσιμη για παραγγελίες η Alfa Romeo Junior
Επόμενο άρθροTo νέο Mercedes-Benz eSprinter πωλείται στην Ελλάδα