Μετά το λανσάρισμα τριών αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, των BYD Atto 3 (C- SUV), Han (E-sedan) και Tang (E-SUV), τα επόμενα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορήσουν είναι τα Dolphin και Seal.

Το BYD Dolphin είναι ένα hatchback Κατηγορίας C, ιδιαίτερα πρακτικό, αποτελεσματικό, προσβάσιμο και ικανής αυτονομίας. Το BYD Seal είναι κομψό, σπορ και δυναμικό sedan Κατηγορίας D, προηγμένης τεχνολογίας.

Τα Dolphin και Seal είναι τα πρώτα ευρωπαϊκά μοντέλα της σειράς Ocean, βάσει της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Ocean Aesthetics». Αμφότερα βασίζονται στην υπερσύγχρονη BYD e-Platform 3.0. Το προσθιοκίνητο Dolphin διαθέτει μπαταρία λιθίου φωσφορικού σιδήρου BYD Blade 60 kW. Το Seal διαθέτει μπαταρία Blade 82 kWh με οπίσθια κίνηση και τετρακίνητη έκδοση.

Το Dolphin διαθέτει τεχνολογία Cell-to-Pack (CTP), ενώ το Seal διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία Cell-to-Body (CTB). Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο του αμαξώματος, δημιουργώντας δομή σάντουιτς που ενσωματώνει την μπαταρία Blade και την σχάρα της. Το πλεονέκτημα αυτής της προηγμένης τεχνολογίας CTB είναι το χαμηλό ύψος του οχήματος, που προσδίδει καλύτερη αεροδυναμική και αυξάνει την ακαμψία του αμαξώματος για βελτιωμένη ασφάλεια, παρέχοντας περισσότερο χώρο στην καμπίνα λόγω μειωμένου όγκου μπαταρίας. Το Seal (AWD) διαθέτει επίσης ηλεκτρικό σύστημα κίνησης διπλών κινητήρων συνολικής ισχύος 230/390 kW ή 313/531 ps.

Το Dolphin έρχεται στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2023. Το πρακτικό και ελκυστικό hatchback Κατηγορίας C προσφέρει αυτονομία WLTP 427 χλμ. σε τιμή που ξεκινά από τις 30.000 ευρώ.

Το Seal θα παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τον Σεπτέμβριο. Το μοντέλο θα πωλείται με μπαταρία 82 kWh, με αυτονομία WLTP 520 χλμ για την τετρακίνητη έκδοση και 570 χλμ για την οπισθιοκίνητη.

Οι πωλήσεις ξεκινούν πρώτα στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις χώρες της Μπενελούξ και θα ακολουθήσουν οι Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση πωλήσεων της Toyota Motor Europe
Επόμενο άρθροΑναβλήθηκε το κλείσιμο της συγχώνευσης ALD-LeasePlan