Διπλή διακρίση Red Dot Award στην Kia – Brands & Communication Design 2023, για τις εκθέσεις και εκδηλώσεις σχεδιαστικής φιλοσοφίας της και το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Η Kia αναγνωρίστηκε για τις συνεχείς προσπάθειες της να επικοινωνήσει τη σχεδιαστική της φιλοσοφία «Opposites United» μέσω μιας σειράς δημιουργικών εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Η τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της εταιρείας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021, αντλώντας έμπνευση από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα. Η φιλοσοφία υπερβαίνει τη σχεδίαση των οχημάτων Kia για να κοινοποιήσει την αποφασιστικότητα της μάρκας να προωθήσει συμβατά δύο ζωτικά πεδία που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους – την ανθρώπινη ευημερία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Εξίσου φιλόδοξος και δημιουργικός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Kia επιλέγει να επικοινωνήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία, μέσω μιας σειράς πρωτοποριακών εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους όπως η Gwangju Design Biennale, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Busan και το Dongdaemun Design Plaza στην Κορέα, ακολουθούμενα από την Milan Design Week στην Ιταλία. Το διαμέτρημα των συνεχώς εξελισσόμενων εκθέσεων σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Kia οδήγησε έτσι στο Red Dot Award ­­– Brands & Communication Design 2023.

Η Kia θα συνεχίσει να φιλοξενεί εκθέσεις για να επικοινωνήσει τη σχεδιαστική της φιλοσοφία και να δημιουργήσει αυθεντικές και εμπνευσμένες εμπειρίες για τους πελάτες της. Η εταιρεία συμμετέχει στην εκδήλωση «Seoul Light DDP 2023 Fall», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου με 10 Σεπτεμβρίου στο Dongdaemun Design Plaza με διάφορους καλλιτέχνες.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην Kia ως αναγνώριση της τεχνολογίας Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) επόμενης γενιάς που εισήχθη στο EV9, το πρώτο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών καθισμάτων της μάρκας. Το πρωτοποριακό σύστημα infotainment προσφέρει νέα χαρακτηριστικά που αλλάζουν το παιχνίδι, όπως γρήγορο έλεγχο, ενσωματωμένη αναζήτηση και νέα λειτουργία EV για να ανεβάσουν τη χρηστικότητα και την ευκολία του οδηγού σε επόμενο επίπεδο.

Το ενσωματωμένο σύστημα infotainment διαθέτει κομψά γραφικά και στιβαρές διεπαφές χρήστη/οχήματος μοναδικής σχεδίασης. Το  οπτικό σύστημα «Ki» βασίζεται στον πυλώνα «Bold for Nature» της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Opposites United» της Kia. Το “Ki” σημαίνει “άνοδος” ή “ξεκίνημα” και εμφανίζεται με μια διαγώνια γραμμή στις ενδείξεις του infotainment, τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές.

Βελτιστοποιημένο για την ασφάλεια και τη χρηστικότητα του οδηγού, το σύστημα ccNC της Kia χρησιμεύει επίσης ως διαισθητικό σημείο επαφής μέσω του οποίου οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Kia Connect Store. Αυτό τους παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισης των ψηφιακών δυνατοτήτων και υπηρεσιών του EV9 χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν αντιπροσωπεία.

Η τελευταία διπλή νίκη της Kia στο Red Dot συνεχίζει την επιτυχία της μάρκας στα βραβεία αυτά για περισσότερο από μια δεκαετία. Στους πρόσφατους αποδέκτες του βραβείου Red Dot της μάρκας περιλαμβάνονται το Niro Plug-in Hybrid, το οποίο κέρδισε στην κατηγορία «Σχεδίαση προϊόντων» τον Απρίλιο και το καινούργιο EV6, το οποίο διακρίθηκε ως «Best of the Best» για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πέρυσι.

Προηγούμενο άρθροH παρουσία των κινεζικών μαρκών στην IAA Mobility 2023
Επόμενο άρθρο“Αυτοκίνηση – Electromobility 2023” στις 23 Σεπτεμβρίου