Dacia Duster

Η Dacia θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, και θα παρουσιάσει το καινούργιο Duster, το νέο Spring και το, υποψήφιο για το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Rally-Raid, Sandrider.

Η έκθεση της Γενεύης, GIMS, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024 και το Renault Group, στο οποίο ανήκει η Dacia, είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που θα συμμετάσχουν.

Duster

Η τελευταία έκδοση του εμβληματικού SUV της Dacia, Duster, θα κάνει την πρώτη της επίσημη δημόσια εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024.

Από το 2010 που πρωτοεμφανίστηκε και ανανεώθηκε για πρώτη φορά το 2017, το Duster έχει καθιερωθεί πηγαίνοντας αντίθετα από τις νόρμες της αγοράς SUV. Το Duster γνώρισε τρομερή επιτυχία και περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια μονάδες έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα.

Το Duster τρίτης γενιάς, που αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα CMF-B,  είναι πιο στιβαρό και δυναμικό σχεδιαστικά, ενώ διαθέτει μια σειρά κινητήρων για όλες τις ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των ECO G100 LPG, HYBRID 140 και του ήπιου υβριδικού 48V TCe 130 που διατίθεται για κίνηση 4×2 και 4×4.

Ξεκινώντας από κάτω από 20.000 ευρώ, το καινούργιο Duster παραμένει το καλύτερο οικογενειακό SUV στην κατηγορία όσον αφορά την αναλογία τιμής/απόδοσης.

Dacia Spring

Spring

Το νέο Spring διαθέτει καινούργιο εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Είναι το μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης που ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο. Παρά το γεγονός ότι είναι συμπαγές, εξακολουθεί να διαθέτει την καλύτερη ικανότητα φόρτωσης στην κατηγορία του και πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, είναι πιο ψηφιακό, με προσαρμόσιμο ταμπλό που διαθέτει οθόνη 7 ιντσών και κεντρική οθόνη πολυμέσων 10 ιντσών.

Πιο ευέλικτο από ποτέ, το νέο Spring διαθέτει κινητήρα 45 ίππων στις εκδόσεις Essential και Expression και 65 ίππων στις εκδόσεις Expression και Extreme.

Ακόμα πιο προσιτό, το νέο Spring παραμένει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει την καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης στην Ευρώπη.

Dacia Sandrider

Sandrider

Στη Γενεύη, η Dacia θα παρουσιάσει το πρότυπο όχημά της με το οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά το 2025 στο Ράλι Ντακάρ πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid.

Η στρατηγική της Dacia ταιριάζει απόλυτα με ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το Dakar: ένα ‘τεχνολογικό εργαστήριο’ σε φυσικό μέγεθος, αφοσιωμένο στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών άνθρακα – το Sandrider λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο που κατασκευάζεται από την Aramco.

Ο σχεδιασμός του Sandrider έχει εμπνευστεί από τα σχόλια των αγωνιστικών πληρωμάτων από την αρχή και είναι απόλυτα συνεπής με το DNA της μάρκας.

Προηγούμενο άρθροΗ Ford Mustang Mach-E σε νέες εκδόσεις
Επόμενο άρθροΣυνεργασία ALD Automotive | LeasePlan – Πανεπιστήμιο Πειραιώς