Η Cycladic προχωρά σε στρατηγική συμφωνία για τη μετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτρικά και την προσθήκη δρομολογίων σε νησιωτικούς προορισμούς.

Η Cycladic, όπως ανακοίνωσε, προχωρά σε μια σειρά από νέες καινοτόμες επενδύσεις σχεδιάζοντας να λειτουργήσει τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι να εδραιώσει και να επεκτείνει την ευέλικτη διασύνδεση μεταξύ των νησιών του Αιγαίου. Έτσι, αναδιαμορφώνει το πρόγραμμά της κατά τη θερινή περίοδο με νέες απευθείας συνδέσεις ελληνικών προορισμών, όπως η Αστυπάλαια και η Μήλος, ξεκινώντας στις 15 Ιουνίου. Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τους οποίους -για γραφειοκρατικούς λόγους- δεν έχει ακόμη εντάξει στο θερινό της πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι τους εξυπηρετούσε επιτυχημένα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ηλεκτρικά Αεροπλάνα

Η Cycladic προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράμματος σταδιακής μετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα που θα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Η διαδικασία μετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Η Cycladic –επικεντρωμένη στη βιώσιμη αεροπλοΐα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε στρατηγική συνεργασία αυτής της μορφής.

Ενέργειες για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων 

Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, η Διοίκηση της εταιρείας, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, συνεχίζει τις προσπάθειες για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που της στερούν μέχρι και σήμερα τη δυνατότητα να εντάξει στο πρόγραμμά της ελκυστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς. 

Η εταιρεία υλοποίησε με συνέπεια και επιτυχία το σύνολο του προγραμματισμένου χειμερινού πτητικού της έργου σε νησιωτικούς προορισμούς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και αξιοπιστία. Σημειώνεται, ότι η Cycladic είναι μια αυτόνομη ιδιωτική επένδυση χωρίς κρατική ενίσχυση, ευρωπαϊκή στήριξη ή επιδότηση.

Νέοι προορισμοί 

Στη βάση των θερινών της εργασιών η εταιρεία δραστηριοποιείται και συνδέει έξι νησιωτικούς προορισμούς: Σύρο, Νάξο, Πάρο, Αστυπάλαια, Ηράκλειο και Μήλο, διευκολύνοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες και την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων τους.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτά την εκτέλεση πτήσεων charter καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Προηγούμενο άρθροΣυνδεσιμότητα νέας γενιάς στο Ford Explorer EV
Επόμενο άρθροAutohellas: αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2023