Η Cupra αποκάλυψε τα σχέδιά της μέχρι το 2025: Μέχρι στιγμής, η Cupra έχει πωλήσει περί τα 200.000 αυτοκίνητα, ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατ. ευρώ το 2018, σε σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ το 2021.

Φέτος η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, τον κύκλο εργασιών και το παγκόσμιο δίκτυό της.

Μέχρι το 2025 η Cupra θα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή με τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα Terramar, Tavascan και UrbanRebel – καθώς και ανανεωμένη την τρέχουσα σειρά της. Στόχος της εταιρείας είναι να πουλά 500.000 αυτοκίνητα ετησίως, η επέκταση σε νέες αγορές παγκοσμίως και η είσοδος της σε νέες κατηγορίες.

Το Cupra UrbanRebel

Το εμπροσθοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen για να προσφέρει ένα συναισθηματικό, αστικό όχημα υψηλών επιδόσεων.

Το 2025, η Cupra θα φέρει στην αγορά το UrbanRebel. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, πέρα από τα παραδοσιακά όρια της μάρκας, στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Το μοντέλο θα προσδώσει νέες δυνατότητες στην εταιρεία και θα την βοηθήσει να αναδειχθεί περαιτέρω στην αγορά των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Το εμπροσθοκίνητο μοντέλο, που σέβεται το περιβάλλον και αξιοποιεί τις αρετές της ηλεκτροκίνησης, στηρίζεται στη καινοτομική πλατφόρμα MEB Small του Volkswagen Group. «Το Cupra UrbanRebel θα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την εταιρεία μας τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι το κλειδί για τον μετασχηματισμό μας σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Θα εκδημοκρατίσουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα», δήλωσε ο Werner Tietz, αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Cupra.

Το όχημα μήκους 4,03 μέτρων με βασικό άξονα τη βιωσιμότητα, ενσωματώνει προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα γνωστά όρια που υπάρχουν σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ένα όχημα πιο φιλικό προς το περιβάλλον, που συνδυάζει τεχνολογίες κατασκευής τρισδιάστατης εκτύπωσης με τον παραμετρικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της απόδοσης και της αξίας.

Η ελαφρά σχεδίαση και η χρήση νέων υλικών, που περιορίζουν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα 226 ίππων (166 kW) να επιτύχει πολύ καλές επιδόσεις. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ολοκληρώνει το τεστ από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία 440 χλμ.

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το Cupra UrbanRebel θα κυκλοφορήσει το 2025. Η παραγωγή σχεδιάζεται να γίνει στο εργοστάσιο της Seat, στο Martorell, στην Ισπανία.

«Το UrbanRebel αποδεικνύει ότι τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα είναι βαρετά. Αποτελεί την είσοδο της επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη γκάμα μας», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της Cupra.

Προηγούμενο άρθροΤο ID.4 Pro 4MOTION διευρύνει τη γκάμα της VW
Επόμενο άρθροΗ “Arena del Futuro” θα λύσει το πρόβλημα φόρτισης;