Το Land Rover Defender θα εξοπλίζεται εργοστασιακά με ελαστικά CrossContact RX Crossover της Continental, που παρέχουν ασφαλή χειρισμό και πέδηση, καθώς και ειδική προστασία έναντι ζημιών.

Όλα τα μοντέλα Land Rover Defender, συμπεριλαμβανομένου του plug-in υβριδικού, είναι πλέον εξοπλισμένα από το εργοστάσιο με ελαστικά crossover CrossContact RX 19 και 22 ιντσών της Continental. Αυτή η σειρά ελαστικών αναπτύχθηκε ειδικά  για crossover και SUV και παρέχει επιδόσεις τόσο σπορ, όσο και εκτός δρόμου.

Το ελαστικό αυτό παρέχει επίσης εξαιρετικό χειρισμό. Η πρόσφυση σε υγρές συνθήκες και η μικρή απόσταση πέδησης σε βρεγμένο οδόστρωμα εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ασφαλούς οδήγησης. Οι ομοιόμορφες αυλακώσεις του ελαστικού μειώνουν επίσης τον θόρυβο κύλισης και η σχεδίαση του πλευρικού τοιχώματος επιτρέπει την ακριβή απόκριση οδήγησης. Η μοναδική σχεδίαση του πέλματος και το ενισχυμένο πλευρικό τοίχωμα προστατεύουν αποτελεσματικά τα ελαστικά από ζημιές από πέτρες, π.χ. κατά την οδήγηση σε άσχημα εδάφη. Η Continental είναι ο μοναδικός προμηθευτής των ελαστικών CrossContact RX 22 ιντσών που έχουν εγκριθεί για το Defender.

Στα τέλη του 2021, εμφανίστηκε ειδική έκδοση του οχήματος στην τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Βρετανό μυστικό πράκτορα στην υπηρεσία της Βασίλισσάς του. Η περιορισμένη παραγωγή 300 οχημάτων εφοδιάστηκε αποκλειστικά με τα συγκεκριμένα ελαστικά 22 ιντσών της Continental.

Το CrossContact RX διατίθεται για το Land Rover Defender ως ελαστικό εργοστασιακού εξοπλισμού και από αντιπροσώπους σε πολλές χώρες: CrossContact RX, 255/65 R19 FR 114V XL, 275/45 R22 FR 112W XL και  HL275/45 R22 FR 115W XL.

Προηγούμενο άρθροGrand Prix στο Opel Manta GSe ElektroMOD
Επόμενο άρθροΈναρξη παραγωγής του Volkswagen ID.5