
Οι Daimler Truck και Volvo Group, δύο εκ των κορυφαίων εταιρειών στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων, ανακοίνωσαν την ίδρυση της Coretura AB.
Της κοινής τους επιχείρησης δηλαδή που αποσκοπεί στον μετασχηματισμό του κλάδου μέσω μιας νέας πλατφόρμας οχήματος οριζόμενου από λογισμικό και στην καθιέρωση ενός νέου βιομηχανικού προτύπου.
Η Coretura θα επιτρέψει στη Daimler Truck, στη Volvo Group αλλά και σε μελλοντικούς πελάτες να παρέχουν διακριτές, ανεξάρτητες ψηφιακές εφαρμογές για τα οχήματά τους.
Μετά τη σύναψη δεσμευτικών συμφωνιών στις 28 Οκτωβρίου 2024 και την έγκριση όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών αρχών, οι δύο εταιρείες προχώρησαν, πρόσφατα, στην έναρξη λειτουργίας της Coretura. Η εταιρεία, με έδρα το Γκέτεμποργκ, ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Ιουνίου 2025.