Bosch: Η Ουγγαρία κόμβος ανάπτυξης emobility

Η γερμανική εταιρεία μηχανικής Bosch παρουσίασε τα σχέδιά της να καταστεί η Ουγγαρία κέντρο παραγωγής τεχνολογίας και emobility (ηλεκτρικής κινητικότητας).

Η Bosch επένδυσε περίπου 700 εκατ. ευρώ πέρυσι, σκοπεύοντας να μετατρέψει τις πόλεις  Βουδαπέστη και Μίσκολτς στην Ουγγαρία σε κέντρο επιχειρήσεων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η φιλοδοξία της Bosch να επιταχύνει την ηλεκτρική κινητικότητα και να παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου αντικατοπτρίζει τους μελλοντικούς στόχους στην Ευρώπη, καθώς η εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τη Volkswagen τον Ιανουάριο, για παροχή λύσεων κατασκευής μπαταριών σε βιομηχανική κλίμακα.

Η εταιρεία προβλέπει επίσης αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων προς υποστήριξη της στρατηγικής της. Ο Volkmar Denner, πρόεδρος του ΔΣ της Bosch, δήλωσε πως η εταιρεία προβλέπει το 60% των νέων ταξινομήσεων οχημάτων να είναι BEV έως το 2035, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA 2021 στο Μόναχο.

Η Bosch κατασκευάζει ήδη νέα εγκατάσταση στη Βουδαπέστη, η οποία θα λειτουργήσει στα μέσα του 2022, ενισχύει τους δεσμούς με τους ουγγρικούς ακαδημαϊκούς κύκλους και την καινοτομία στη βιωσιμότητα και τις αυτόνομες τεχνολογίες.

Το υπάρχον εργοστάσιο στο Μίσκολτς θα επεκταθεί, προσθέτοντας 70.000 τετραγωνικά μέτρα για logistics και κατασκευαστικές δραστηριότητες και θα υπάρξει επίσης στενή συνεργασία με ουγγρικά πανεπιστήμια.

Η Bosch αναφέρει πως η συγκεκριμένη συνεργασία με τον ακαδημαϊκό κόσμο βοήθησε στην ανάπτυξη εξαρτήματος ψύξης κινητήρα. Οι εγκαταστάσεις στην Ουγγαρία ήδη αναπτύσσουν ευρύ φάσμα τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων ηλεκτρικών κινητήρων, ηλεκτρικών ποδηλάτων και ημιαγωγών πυριτίου.

Προηγούμενο άρθροAbarth Performance Creator: Διαμορφώνει τον “Σκορπιό”
Επόμενο άρθροDacia Duster: γιορτάζει 2 εκατομμύρια πωλήσεις