BMW Group: Επένδυση άνω των 2 δισ. ευρώ στο Debrecen

Το BMW Group θα επενδύσει περισσότερα των 2 δισ. ευρώ στο εργοστάσιο του Debrecen στην Ουγγαρία μέχρι το 2025, εντάσσοντας την συναρμολόγηση μπαταριών υψηλής τάσης πέραν της παραγωγής οχημάτων.

Το BMW Group κατασκευάζει μία μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης για τα οχήματα της NEUE KLASSE στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του στην Ουγγαρία. Η μονάδα αυτή θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου οχημάτων του Debrecen, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από έξι μήνες. Η εταιρεία θα δημιουργήσει πάνω από 500 επιπλέον θέσεις εργασίας και θα επενδύσει πάνω από δύο δισ. ευρώ στην κατασκευή και την έναρξη της λειτουργίας ολόκληρου του εργοστασίου, έως τα τέλη του 2025.

Ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για τον τομέα Παραγωγής, δήλωσε: «Στο Debrecen, κατασκευάζουμε το πιο προηγμένο εργοστάσιο στον κόσμο. Με το iFACTORY, θέτουμε νέα πρότυπα στη βιομηχανία για την παραγωγή οχημάτων. Οι επενδύσεις μας υπογραμμίζουν τη συστηματική μας προσέγγιση στην υλοποίηση της ηλεκτρικής κινητικότητας».

Οι νέες ανακοινώσεις χαιρετίστηκαν και από την Ουγγρική κυβέρνηση. Ο Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, δήλωσε: «Το εργοστάσιο του BMW Group στο Debrecen αποτελεί σύμβολο της επιτυχημένης Ουγγρικής οικονομικής πολιτικής των τελευταίων δώδεκα ετών. Το εργοστάσιο συνδυάζει την περιβαλλοντική προστασία και την ανταγωνιστικότητα, και αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι είχαμε προγραμματίσει αρχικά».

Από αριστερά: Markus Fallböhmer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής Μπαταριών της BMW AG. Hans-Peter Kemser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Manufacturing Hungary Kft. Milan Nedeljković, μέλος του ΔΣ της BMW AG, υπεύθυνος για την Παραγωγή. Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας και László Papp, Δήμαρχος του Debrecen

Προσλήψεις και εκπαίδευση προσωπικού από το BMW Group στο Debrecen

«Αυτή τη στιγμή προσλαμβάνουμε νέους συναδέλφους από την τοπική κοινότητα και από όλη την Ουγγαρία, ώστε να χτίσουμε μαζί το μέλλον του εργοστασίου του BMW Group στο Debrecen», εξηγεί ο Hans-Peter Kemser, Πρόεδρος & CEO της BMW Manufacturing Hungary Kft. Το εργοστάσιο, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες στον τομέα της εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διπλής εκπαίδευσης το φθινόπωρο του 2023 στο Κέντρο Εκπαίδευσης της εταιρείας.

Ο László Papp, Δήμαρχος του Debrecen, τόνισε το ρόλο του BMW Group για την πόλη: «Με την επένδυσή του στο Debrecen, πέρα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το BMW Group δεσμεύεται μακροπρόθεσμα στην κοινότητα της πόλης μας. Μαζί χτίζουμε ένα ακμάζον μέλλον».

Σύντομες αποστάσεις: συναρμολόγηση μπαταριών υψηλής τάσης στο εργοστάσιο οχημάτων

Η συναρμολόγηση των μπαταριών υψηλής τάσης θα γίνεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου οχημάτων του Debrecen. Ο Markus Fallböhmer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Παραγωγής Μπαταριών στο BMW Group, εξηγεί: «Το BMW iFACTORY εξασφαλίζει επίσης μικρές αποστάσεις στον τομέα των logistics. Η στενή σχέση μεταξύ της συναρμολόγησης μπαταριών και της παραγωγής οχημάτων είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Στο Debrecen, οι κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών επόμενης γενιάς θα συναρμολογούνται σε ένα μεταλλικό περίβλημα, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Η επίσημη έναρξη παραγωγής των μπαταριών υψηλής τάσης έκτης γενιάς θα γίνει το 2025 – παράλληλα με την έναρξη παραγωγής οχημάτων. Όλες οι μπαταρίες για τα οχήματα από το εργοστάσιο του Debrecen θα συναρμολογούνται εκεί. Η νέα εγκατάσταση παραγωγής θα εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 140.000 m². Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν πρόσφατα.

Μπαταρίες Gen 6:  σημαντικά βήματα προς όφελος των πελατών και τη βιωσιμότητα

Η μπαταρία είναι παράγοντας υψίστης σημασίας για την ανταγωνιστικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Με την επόμενη γενιά μπαταριών που προορίζονται για τη NEUE KLASSE, η αυτονομία θα βελτιωθεί έως και 30%, με την ταχύτητα φόρτισης να είναι μέχρι και 30% ταχύτερη.

Το BMW Group εστιάζει ιδιαίτερα στη διατήρηση του ανθρακικού αποτυπώματος και της κατανάλωσης πόρων για παραγωγή στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, ξεκινώντας από την εφοδιαστική αλυσίδα. Για την παραγωγή κυψελών μπαταριών, οι κατασκευαστές κυψελών θα χρησιμοποιούν κοβάλτιο, λίθιο και νικέλιο που περιλαμβάνουν ένα ποσοστό δευτερογενούς υλικού, δηλαδή πρώτες ύλες που δεν έχουν εξορυχθεί πρόσφατα, αλλά είναι ήδη στο βρόχο. Σε συνδυασμό με τη δέσμευση να χρησιμοποιεί μόνο πράσινη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή κυψελών μπαταριών, το BMW Group θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο συγκεκριμένο τομέα μέχρι και 60%.

Προηγούμενο άρθροΗ Aral δοκιμάζει δύο νέα καύσιμα χαμηλών εκπομπών
Επόμενο άρθροΈγκριση συγχώνευσης ALD – LeasePlan από την ΕΕ