H Automechanika επιστρέφει στη Φρανκφούρτη από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών.

Ο Director της Automechanika Frankfurt, Olaf Mußhoff, παρουσίασε την «Βιομηχανία Αυτοκινήτου του Μέλλοντος» σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Μesse Frankfurt Greece SP.

Ο τομέας aftermarket της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας συγκεντρώνεται και πάλι στη Φρανκφούρτη από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου 2022 κι εφεξής σε ζυγά έτη. Πληθώρα κορυφαίων εταιρειών από περισσότερες από 60 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Πρόσφατες δηλώσεις από σημαντικούς παίκτες της αγοράς έχουν επισημάνει τη σπουδαιότητα της Automechanika ως σημαντικότερου  διεθνούς σημείου συνάντησης του κλάδου ενώ τα  Βραβεία Καινοτομίας της Automechanika έχουν λάβει αριθμό ρεκόρ αιτήσεων.

Ο Olaf Mußhoff, Διευθυντής της Automechanika Frankfurt, παραχώρησε σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο των καινούργιων γραφείων της Μesse Frankfurt Greece SP στο Χαλάνδρι, δηλώνοντας ευχαριστημένος με τη θετική ανταπόκριση του κλάδου: «Ανυπομονώ να δω πληθώρα διεθνών βασικών παικτών και εμπορικών επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο ξανά στη Φρανκφούρτη. Είναι μια πολυαναμενόμενη ευκαιρία να προβείτε σε διαπροσωπικές επαγγελματικές επαφές και να απολαύσετε από κοντά μια μοναδική εμπειρία νέων προϊόντων και ζωντανών παρουσιάσεων. Έχουμε δημιουργήσει νέους τύπους για την περίσταση κι έχουμε συμπεριλάβει σημαντικά θέματα τάσεων στην ατζέντα».

Ο κ. Mußhoff επισήμανε την σημασία που έχει η διαπροσωπική επαφή στις μέρες μας και τους περισσότερους πλέον διαθέσιμους χώρους δικτύωσης, όπως logistics αυτοκινήτων, βιωσιμότητα, εκπαίδευση, επαγγελματική εξέλιξη κι αποκατάσταση. Είτε πρόκειται για ηλεκτροκίνηση, συνδεσιμότητα, αυτόνομη οδήγηση, ή ψηφιακές λύσεις για συνεργεία κι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κατασκευαστές και προμηθευτές στον τομέα aftermarket αυτοκινήτων έχουν να παρουσιάσουν πληθώρα νέων προϊόντων και καινοτομιών για την επερχόμενη Automechanika Frankfurt, ανέφερε.

Οι διεθνείς κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου συγκεντρώνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Φρανκφούρτης: Εταιρείες όπως οι Modula, G3, Peruzzo, Fabbri, Koni, Mc Guard, EdcoMF TransportsystemeClimairEALTradekarGiansoOto Konak και η Gleddring θα παρουσιάσουν καινοτομίες προϊόντων στο πλαίσιο του τομέα Αξεσουάρ & Customizing.

Στην περιοχή Body & Paint στην Αίθουσαl 11, εταιρείες μεταξύ των οποίων οι BASF Coatings, Chemicar Europe, Mipa, SATA και ZKF (Γερμανικός Σύνδεσμος για το αμάξωμα και την τεχνολογία οχημάτων) θα παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Στους εκθέτες του τομέα Car Wash & Care περιλαμβάνονται οι Otto Christ, Alfred Kärcher, Colourlock, AVW equipment, Interpump, Lavorwash, Comet, Innovative  Chemicals, Koch Chemie, Washalia, MaFra και Soft99Ο τομέας Diagnostics & Repair απαριθμεί πληθώρα επιχειρήσεων που παρουσιάζουν τις τελευταίες λύσεις τουςσυμπεριλαμβανομένων των MAHA, Snap-on, Blitz Rotary, Texa, Nexion Corghi Group, Hunter, Abrites, Hella, Robert Bosch, Mahle, ZDK (Γερμανική Ομοσπονδία Εμπορίου κι Επισκευής Μηχανοκίνητων), Rhinomotive, Dometic Waeco, Autocom, Carbon Zapp, Autel Intelligent (CN), Würth, DAT, Celette France, Solera, Carbon, Prodyver, CTP GmbH, LiquiMoly, ROWE και RAVENOL.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, στο επίκεντρο βρίσκονται καινοτομίες και τάσεις, κι αυτά δεν είναι διαθέσιμα μόνο στα περίπτερα των εκθετών, τόνισε ο κ. Mußhoff. Το ‘Innovation4Mobility’ παρουσιάζει πρωτοποριακές λύσεις για συνδεδεμένα οχήματα και μηχανοκίνηση φιλική προς το περιβάλλον. Άλλο ένα σημαντικό γεγονός θα είναι τα προϊόντα στα οποία απονέμονται τα Automechanika Innovation Awards. Φέτος έχουν προταθεί περισσότερα από ποτέ. Ο κ. Mußhoff τόνισε: «Αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα δείχνοντας πόσο καινοτόμος είναι ο κλάδος – κάτι πολύ σημαντικό υπό τις παρούσες συνθήκες». Ο κ. Mußhoff σχεδιάζει επίσης ένα φόρουμ με επίκεντρο τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της αυτοκινητοβιομηχανίας, έναν τομέα για τον οποίο ο κλάδος χρειάζεται επειγόντως περισσότερο διάλογο και νέες ιδέες.

Η προσέλκυση νέων ανθρώπων και ταλέντων όλων των ηλικιών στον τομέα aftermarket της αυτοκίνησης αποτελεί ένα ακόμη πεδίο όπου απαιτείται δράση, υπογράμμισε ο  κ. Mußhoff. Γι’ αυτό η διοίκηση της έκθεσης έχει θέσει την εκπαίδευση, την επαγγελματική εξέλιξη κι αποκατάσταση στην κορυφή της ατζέντας. Για μαθητές και νέους επαγγελματίες στον κλάδο οργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια διαχείρισης επισκευών από ατυχήματα και πρακτική. Η νέα πρωτοβουλία του κλάδου με τον τίτλο «Talents4AA» θα ρίξει φως στις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και καριέρας στην έκθεση.

Τέλος ο Olaf Mußhoff αναφέρθηκε στην βιωσιμότητα, η οποία αποτελεί ακόμη ένα πεδίο εστίασης. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Automechanika θα φιλοξενήσει την ‘Remanufacturing Day’. Η σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Διεθνή Σύνδεσμο για Ανακατασκευασμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (APRA), διεξάγεται στις 14 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενήσει ειδικούς που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανακατασκευή και την κυκλική οικονομία. Το θέμα θα παρουσιαστεί επίσης στις εκθεσιακές αίθουσες, με ένα ειδικό πράσινο λογότυπο να υποδεικνύει αυτούς τους εκθέτες που θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα ανακατασκευής.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον Olaf Mußhoff και την Διευθύντρια και οικοδέσποινα της εκδήλωσης της Μesse Frankfurt Greece SP, Γκαμπριέλα Κραβαρίτη-Σπανού.

Φωτογραφίες: Automechanika Frankfurt

Προηγούμενο άρθροAlfa Romeo Tonale MTJ: Δρομέας μεγάλων αποστάσεων
Επόμενο άρθροOpel Crossland: πρόγραμμα FamilyTime με άμεση παράδοση