Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του ομώνυμου ομίλου

Σε ηλικία 93 ετών, απεβίωσε στις 19 Μαρτίου 2023 ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής της Citroën Ελλάς που εξελίχθηκε σε ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο στον χώρο της αυτοκίνησης.

Ο Γιώργος Συγγελίδης ίδρυσε την Citroën Ελλάς Α.Ε. το 1965 και με την εκλιπούσα σύζυγό του, Θεοδώρα, – με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά – δημιούργησε και εδραίωσε τον Όμιλο Συγγελίδη με ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το 1981, από τη Γαλλική Δημοκρατία για την προσφορά του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις.

Δύο από τα παιδιά του, ο Γιάννης και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης ηγούνται του Ομίλου, ο οποίος, πέραν της Citroën, εκπροσωπεί τις επίσης γαλλικές μάρκες Peugeot και DS, την γερμανική Opel και την ιαπωνική Mazda, διευρύνοντας συνεχώς τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Οι ευρωπαϊκές μάρκες που εκπροσωπεί ο ισχυρός όμιλος της αυτοκίνησης κατέλαβαν τον περασμένο μήνα τις πρώτες θέσεις της κατάταξης στην ελληνική αγορά και συνδυαστικό μερίδιο 31,5%.

Προς ένδειξη σεβασμού, ο Όμιλος Συγγελίδη, θα παραμείνει σήμερα Παρασκευή (24 Μαρτίου) κλειστός και η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Προηγούμενο άρθροΤο Audi House of Progress ανοίγει τις πύλες του
Επόμενο άρθροTo Hyundai N Vision 74, καλύτερο Concept Car