Στο πλαίσιο του έργου Safe and Sober το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) διοργανώνουν ένα Διεθνές Συνέδριο σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση και τη χρήση των alcohol interlocks στις 3 Νοεμβρίου του 2025 στην Αθήνα ( 9:30 – 13:30 Χώρος: Ο.ΣΥ. Α.Ε. -Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.-, Παρνασσού 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης).

Διεθνείς εμπειρογνώμονες από το Βέλγιο και τη Νορβηγία θα μοιραστούν με τους παριστάμενους την Εθνική τους Νομοθεσία σε σχέση με τα alcohol interlocks, ενός αποτελεσματικού εργαλείου που μειώνει τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ στις δικές τους χώρες ενώ θα παρουσιαστεί επίσης και η εμπορική χρήση της εν λόγω συσκευής όπως εφαρμόζεται στη Σουηδία.

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά επίσης στην κατάσταση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ελλάδα και θα συζητηθεί η πιθανή ανάπτυξη των προγραμμάτων alcohol interlocks σε Εθνικό επίπεδο.

  • Προηγούμενο άρθροJapan Mobility Show: Ολική επαναφορά για την Toyota Corolla – Ηλεκτρικός προσανατολισμός για Honda/Nissan (εικόνες)
    Επόμενο άρθροΙστορικό Ακρόπολις: Επιμένει Ευρωπαϊκά