Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών “World Clean Up Day 2025”, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της Kinsen μαζί με εθελοντές δύτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή περιβαλλοντική δράση καθαρίζοντας την Παραλία ΕΔΕΜ στο Παλαιό Φάληρο και τον βυθό του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και την ίδια στιγμή αποκαρδιωτικό. 2 Τόνοι απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων υλικών, βιομηχανικών και ογκωδών αντικειμένων, ελαστικών, και χιλιάδων συσκευασιών και ένα πατίνι, ανασύρθηκαν από τον βυθό και απομακρύνθηκαν από την πολυσύχναστη παραλία.

Τα συγκεκριμένα απορρίμματα κρίνονται ως ιδιαίτερα επιβλαβή και επικίνδυνα για το περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα. 13.640 αποτσίγαρα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν επί τόπου στη Cigaret Cycle για ανακύκλωση, προστατεύοντας έτσι από μόλυνση 6.820 κυβικά γλυκού και αλμυρού νερού.

 

Προηγούμενο άρθρο200.000 PEUGEOT 3008 στο Sochaux
Επόμενο άρθροΠέμπτο Electric + Micro Mobility FORUM & EXPO