Η BMW ανακοίνωσε την παραγωγή ενός εξαιρετικά περιορισμένου μοντέλου, της BMW Skytop, που θα παραχθεί σε μόλις 50 αντίτυπα. Το νέο διθέσιο roadster, που είχε αρχικά παρουσιαστεί ως πρωτότυπο με την ονομασία “BMW Concept Skytop” στην εκδήλωση Concorso d’Eleganza Villa d’Este του 2024, απέσπασε ενθουσιώδεις αντιδράσεις από λάτρεις και συλλέκτες αυτοκινήτων.

Η BMW Skytop συνεχίζει την παράδοση της εμβληματικής BMW 3.0 CSL, που κυκλοφόρησε το 2022 για τον εορτασμό των 50 χρόνων της BMW. Χαρακτηρίζεται από μια διαχρονικά κομψή και άκρως δυναμική σχεδίαση και εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 4,4 λίτρων/625 ίππων και με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, που σε συνδυασμό με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive, μεγιστοποιούν την οδηγική απόλαυση σε κάθε περίσταση.

Ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης του BMW Group, ανακοίνωσε την παραγωγή του μοντέλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο House of BMW στο Μιλάνο, αποκαλύπτοντας επίσης ότι τα 50 αντίτυπα βρήκαν ήδη τους μελλοντικούς τους ιδιοκτήτες. Ο van Hooydonk εξήρε την εξωτική σχεδίαση του μοντέλου και τον μοναδικό συνδυασμό δυναμικής οδήγησης και κομψότητας που προσφέρει.

Προηγούμενο άρθροΑνέκαμψε τον Σεπτέμβριο η αγορά της Κίνας
Επόμενο άρθροΕνισχύεται σημαντικά η γερμανική αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων