Η Hyundai και η Waymo ανακοίνωσαν μια πολυετή στρατηγική συνεργασία, για ανάπτυξη και εφαρμογή, αυτόνομης τεχνολογίας. Στην πρώτη φάση της συνεργασίας, θα ενσωματώσουν την έκτη γενιά της πλήρως αυτόνομης τεχνολογίας της Waymo, το “Waymo Driver”, στο ηλεκτρικό SUV Hyundai IONIQ 5.

Αυτά τα οχήματα θα προστεθούν στον στόλο της υπηρεσίας Waymo One, με τα πρώτα δοκιμαστικά στους δρόμους να ξεκινούν στα τέλη του 2025.Τα οχήματα IONIQ 5 θα κατασκευάζονται στη νέα μονάδα της Hyundai στη Γεωργία των ΗΠΑ, και θα εξοπλίζονται με την αυτόνομη τεχνολογία της Waymo. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν την παραγωγή μεγάλης κλίμακας αυτών των οχημάτων σε βάθος χρόνου, για να υποστηρίξουν την επέκταση του Waymo One.

Με βάση το κοινό όραμα των δύο εταιρειών για βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης στις μετακινήσεις, ο Tekedra Mawakana, συν-CEO της Waymo, δήλωσε ότι η Hyundai, με την έμφαση της στην ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα, είναι ιδανικός συνεργάτης. Παράλληλα, ο José Muñoz, Πρόεδρος και COO της Hyundai, ανέφερε ότι το IONIQ 5 είναι το κατάλληλο όχημα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της Waymo, με την επέκταση παραγωγής να σχεδιάζεται σε νέα μονάδα της Hyundai.

Η Hyundai ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία μιας μονάδας αποκλειστικά για αυτόνομα οχήματα, ικανά να φέρουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης SAE επιπέδου 4 ή ανώτερης, με τη Waymo να είναι ο πρώτος συνεργάτης σε αυτή την πρωτοβουλία. Τα οχήματα IONIQ 5 που θα παραδοθούν στη Waymo θα έχουν μια σειρά τροποποιήσεις και επιπλέον εξοπλισμό για την αυτόνομη οδήγηση, καθώς και ηλεκτροκίνητες πόρτες. Το IONIQ 5 προσφέρει μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση και άνετο εσωτερικό για μια βελτιωμένη εμπειρία επιβατών.

Προηγούμενο άρθροH ελίν δημοσιοποιεί τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το έτος 2023
Επόμενο άρθροΠωλήσεις Daimler Truck το Γ’ τρίμηνο: 114.917 μονάδες