Το Alpine A390_β, που η παρουσίαστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό σπορ fastback της εταιρίας. Το A390_β προσφέρει μια ματιά στο μελλοντικό αυτοκίνητο δρόμου που έχει σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση αλλά είναι και ικανό να μεταμορφωθεί σε αγωνιστικό θηρίο, όπως το εμβληματικό A110, για μια πολύ πιο σπορ οδηγική εμπειρία. Η Alpine το ορίζει ως ένα αληθινό σπορ αυτοκίνητο με «ντυμένο» σχέδιο, όπως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με ραμμένο στα μέτρα του κοστούμι.

Το όνομα A390_β ακολουθεί την ονοματολογία της Alpine, η οποία συνδυάζει ένα Α ακολουθούμενο από τρεις αριθμούς. Το 3 αναφέρεται στο μέγεθος του οχήματος και το 90 στα πολυχρηστικά, καθημερινά οχήματα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα βήτα αναφέρεται στο ενδιάμεσο στάδιο ανάπτυξης πριν από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου παραγωγής.

Όπως το πρωτότυπο αυτοκίνητο Alpenglow που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022, το εκθεσιακό αυτοκίνητο A390_β αντλεί έμπνευση από τις οροσειρές των Άλπεων. Ο βράχος, τα ορυκτά και το χιόνι είναι φυσικά στοιχεία που έχουν τροφοδοτήσει τον σχεδιασμό και την επιλογή των υλικών, δίνοντάς του τη δύναμη του χαρακτήρα του.

Προηγούμενο άρθροLynk & CO 02: το πρώτο «ευρωπαϊκό» ηλεκτρικό SUV της εταιρίας
Επόμενο άρθροH ελίν δημοσιοποιεί τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το έτος 2023