Με στόχο την επανάσταση στην εμπειρία παράδοσης, η Uber Technologies και η Avride ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία για την ενσωμάτωση ρομπότ και αυτόνομων οχημάτων της Avride στην υπηρεσία Uber Eats.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει με ρομπότ που θα κινούνται στα πεζοδρόμια στην πόλη του Άουστιν, ενώ θα επεκταθεί αργότερα σε Ντάλλας και Νιού Τζέρσι. Οι χρήστες των εφαρμογών Uber και Uber Eats θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αν η παράδοσή τους θα γίνει μέσω ρομπότ ή αυτόνομου οχήματος.

Τα ρομπότ της Avride ήδη πραγματοποιούν εμπορικές παραδόσεις στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, ενώ τα αυτόνομα αυτοκίνητά τους δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avride, Dmitry Polishchuk, ανέφερε ότι στόχος είναι η αύξηση του στόλου ρομπότ στην Uber Eats σε εκατοντάδες έως το 2025, μαζί με την ανάπτυξη υπηρεσίας ρομποταξί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, τόνισε τις σημαντικές προοπτικές της αυτόνομης κινητικότητας και παράδοσης για τους καταναλωτές και τις κοινότητες. Η Avride, με έδρα το Όστιν, αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα και ρομπότ παράδοσης, αξιοποιώντας κοινές τεχνολογίες.

Προηγούμενο άρθροOMODA&JAECOO: 300.000 πωλήσεις σε 16 μήνες
Επόμενο άρθροMercedes eEconic: Το ηλεκτρικό όχημα ανεφοδιασμού της Airbus με μηδενικές εκπομπές ρύπων