Σε στοχευμένες αλλαγές στην εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση του HR-V προχώρησε η Honda. Η ανανεωμένη μάσκα και ο διακριτός μπροστινός προφυλακτήρας προσδίδουν κομψότητα και δυναμισμό, ενώ η LED φωτεινή μπάρα στο πίσω μέρος ανανεώνει την αισθητική του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές επικεντρώνονται στην πρακτικότητα και την ευκολία χρήσης. Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας τονίζεται από ένα νέο σύστημα διάχυσης αέρα (air diffusion system) που κατευθύνει τη ροή του φρέσκου αέρα κατά μήκος των πλευρικών παραθύρων, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις επάνω γωνίες του ταμπλό. Μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στην καμπίνα τις πιο ζεστές ημέρες προσφέρουν τα φιμέ κρύσταλλα που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, ενώ οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την άνεση των Magic Seats, που προσφέρουν ευελιξία με δυνατότητα πλήρους ή μερικής αναδίπλωσης για μεταφορές μεγάλων αντικειμένων. Με την έκδοση Advance Style Plus, μπορεί να προστεθεί και μία γυάλινη οροφή.

Παράλληλα, το νέο HR-V είναι εξοπλισμένο με το «Honda SENSING», το πιο ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στην κατηγορία του. Περιλαμβάνει μία σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδηγού, στον βασικό εξοπλισμό, χάρη σε μία νέα, μπροστινή ευρυγώνια κάμερα υψηλής ευκρίνειας με ευρύ οπτικό πεδίο και νυχτερινή λειτουργία.

Το υβριδικό σύστημα e:HEV προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, ευελιξία και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Περιλαμβάνει δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που συνεργάζονται με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC ο οποίος λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, μαζί με μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει συνολική ισχύ 131 ίππων και ροπή 253Nm, με επιτάχυνση 0-100km/h σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα προσφέρει τρεις λειτουργίες οδήγησης, Electric Drive, Hybrid Drive και Engine Drive, με την Ευφυή Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου (Electronic Control Unit) να ελέγχει αυτόματα και συνεχώς την εναλλαγή ανάμεσά τους, εξασφαλίζοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ οικονομίας καυσίμου και απόδοσης. Για παράδειγμα, σε αστικές διαδρομές το σύστημα προτιμά τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, ενώ σε σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο, προτιμάται η λειτουργία του βενζινοκινητήρα για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Με κατανάλωση καυσίμου 5,4L/100km και εκπομπές CO2 122g/km (WLTP), το HR-V προσφέρει χαμηλές εκπομπές ρύπων, καθιστώντας το μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Το HR-V προσφέρει επίσης στον οδηγό του τη δυνατότητα επιλογής λειτουργίας μεταξύ Normal, Sport και Econ. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, χρησιμοποιώντας τα paddles του τιμονιού. Το ισχυρό σύστημα φρένων προσφέρει αξιόπιστη πέδηση με αεριζόμενους μπροστινούς δίσκους 293mm και συμπαγείς πίσω δίσκους 282mm.

Οι τιμές στην Ελλάδα διαμορφώνονται ως εξής:
HR-V 5D 1.5 HYBRID AUTO ELEGANCE MY25 – 35.300 €
HR-V 5D 1.5 HYBRID AUTO ADVANCE MY25 – 38.500 €
HR-V 5D 1.5 HYBRID AUTO ADVANCE STYLE MY25 – 41.900 €
HR-V 5D 1.5 HYBRID AUTO ADVANCE STYLE PLUS SR MY25 – 43.500 €

Προηγούμενο άρθροKosmocar: Διεύρυνση συνεργασίας με την «Κοιλάκος Ε.Π.Ε.»
Επόμενο άρθροΜπαίνουν δασμοί στα κινεζικά ηλεκτρικά, αυξάνεται το κόστος για τους στόλους