Η Kinsen, πιστή στις αξίες της, δημοσίευσε την πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023.

Ως ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία μίσθωσης και χρηματοδότησης οχημάτων και μηχανημάτων, δεσμεύεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, υιοθετώντας τα κριτήρια ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση). Η έκθεση αυτή, αν και δεν είναι υποχρεωτική, υποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Kinsen να συμβάλει θετικά στο περιβάλλον, την κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα GRI Standards 2021 και συνδέεται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Στα βασικά της κεφάλαια περιλαμβάνονται η πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η ευημερία των ανθρώπων, και η εταιρική διακυβέρνηση αλλά και η επιχειρηματική ηθική. Συγκεκριμένα αναδεικνύει τις επιδράσεις, τον τρόπο διαχείρισης και τις βασικότερες επιδόσεις της εταιρείας σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας, οικονομίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημαντικές πρωτοβουλίες της Kinsen περιλαμβάνουν τον εξηλεκτρισμό του στόλου της με ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, καθώς και τον υπολογισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (Scope 1 και 2). Επιπλέον, στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων της και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εκτός αυτών, η εταιρεία δίνει επίσης έμφαση στο έμψυχο δυναμικό της, το οποίο αυξήθηκε κατά 40,67% το 2023, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, εκπαίδευση και ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον.

Η Kinsen δεσμεύεται για υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές, εφαρμόζοντας Κώδικα Δεοντολογίας και την πλατφόρμα αναφοράς περιστατικών–σύστημα «whistleblowing», με σκοπό την εναρμόνιση της εργασιακής συμπεριφοράς με τα πρότυπα και τις αξίες της, καθώς και τη ενίσχυση της εταιρικής διαφάνειας και υπευθυνότητας.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση 15% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου Ελίν το α’ εξάμηνο του 2024
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του ΣΕΕΑΕ με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου