Σύμφωνα με την Mobileye η τεχνολογική πρόοδος καθιστά την τεχνολογία της επόμενης γενιάς Lidar FMCW λιγότερο απαραίτητη για μελλοντικά προϊόντα.

Η Mobileye ανακοίνωσε την διακοπή της εσωτερικής ανάπτυξης Lidar μεταβλητής συχνότητας συνεχούς κύματος (FMCW) επόμενης γενιάς για αυτόνομα και αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης.

Στο πλαίσιο της τακτικής αναθεώρησης του μακροπρόθεσμου τεχνολογικού οδικού χάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Lidar FMCW επόμενης γενιάς είναι λιγότερο απαραίτητο για τα οπτικά συστήματα. Η απόφαση βασίστηκε σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής εξέλιξης του υπολογιστή EyeQ6, της αυξημένης απόδοσης του εσωτερικά ανεπτυγμένου ραντάρ απεικόνισης και της συνεχιζόμενης μείωσης κόστους των μονάδων lidar εξωτερικών παρόχων.

Αυτή η ενέργεια δεν επηρεάζει τα προγράμματα προϊόντων των πελατών της εταιρείας ή γενικά την ανάπτυξη προϊόντων. Επίσης, δεν έχει καμία σχέση με τη δέσμευση της Mobileye για εσωτερική ανάπτυξη ραντάρ απεικόνισης, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές των δειγμάτων Β και αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή του χρόνου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά στην εσωτερική ανάπτυξη αισθητήρων, το ραντάρ απεικόνισης αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Πρόκειται για βασική τεχνολογία δομικών στοιχείων που προβλέπεται να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για συστήματα που επιτρέπουν στον οδηγό να μην εστιάζει στο δρόμο.

Η μονάδα Ε&Α Lidar θα παροπλιστεί στο τέλος του 2024, επηρεάζοντας περίπου 100 εργαζόμενους. Τα λειτουργικά έξοδα της μονάδας προβλέπεται να ανέλθουν συνολικά σε περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια το 2024 (συμπεριλαμβανομένων περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων για αποζημιώσεις μετοχών). Αν και αυτή η ενέργεια δεν αναμένεται να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της Mobileye το 2024, θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή μελλοντικών δαπανών ανάπτυξης Lidar.

Προηγούμενο άρθροΥποσχόμενο μέλλον για τις εταιρείες φόρτισης EV
Επόμενο άρθροΤο Green NCAP ζητά βιώσιμες καινοτομίες για τα ICE