Volvo Cars: τριπλασιάζει τη δυναμικότητα παραγωγής EV

Η Volvo Cars θα τριπλασιάσει τη δυναμικότητα παραγωγής EV (ηλεκτρικών αυτοκινήτων) στη Γάνδη μετά από έναν χρόνο ισχυρής ανόδου στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων.

Η εταιρεία θα τριπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στη Γάνδη του Βελγίου, καθώς προετοιμάζεται για να ικανοποιήσει τη ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση της σειράς Recharge.

Η παραγωγή του Volvo XC40 Recharge στη Γάνδη

Η αύξηση της δυναμικότητας συμπίπτει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πωλήσεων του 2020, που σημειώνουν έντονη αύξηση της ζήτησης για τα μοντέλα Recharge της εταιρείας. Το μερίδιο των μοντέλων Recharge ως ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων υπερδιπλασιάστηκε το 2020, σε σύγκριση με το 2019.

Μέχρι το 2022, η ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Γάνδης θα έχει υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα και θα ανέρχεται περίπου στο 60% της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητάς του.

Η Γάνδη ετοιμάζεται να παράξει ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Volvo, βασισμένο στην σπονδυλωτή αρχιτεκτονική οχημάτων CMA, αργότερα φέτος. Το εργοστάσιο κατασκευάζει ήδη το XC40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, καθώς και μια plug-in υβριδική έκδοση του XC40.

«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και οι πελάτες αρέσκονται σαφώς σε αυτό που βλέπουν στα αυτοκίνητα Recharge», δήλωσε ο Javier Varela, επικεφαλής παγκόσμιας παραγωγής και ποιότητας. «Καθώς συνεχίζουμε να εξηλεκτρίζουμε τη γκάμα μας και να ενισχύουμε την παραγωγική μας ικανότητα ηλεκτροκίνητων, η Γάνδη αποτελεί πραγματική πρωτοπορία για το παγκόσμιο παραγωγικό μας δίκτυο».

Το εργοστάσιο της Volvo Cars στη Γάνδη

Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να καταστεί εταιρεία premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα επόμενα χρόνια θα λανσάρει και άλλα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μέχρι το 2025, σκοπεύει οι παγκόσμιες πωλήσεις της να αποτελούνται κατά 50% από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα υβριδικά.

Ενώ η Γάνδη είναι το πρώτο της εργοστάσιο που άρχισε να κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στις άλλες εγκαταστάσεις της σε όλο τον κόσμο.

Τον προηγούμενο μήνα, η Volvo Cars ανακοίνωσε επίσης πως θα συναρμολογεί ηλεκτρικούς κινητήρες, στο εργοστάσιο κινητήρων της στο Skövde της Σουηδίας και σχεδιάζει να εγκαταστήσει πλήρως ίδια κατασκευή ηλεκτροκινητήρων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Γι΄αυτό θα επενδύσει 700 εκατομμύρια SEK  (68 εκατομμύρια ευρώ) τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία επενδύει επίσης σημαντικά στον ίδιο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων για την επόμενη γενιά μοντέλων Volvo.

 

Προηγούμενο άρθροΑπλοποιείται η διαδικασία δωρεάς οχημάτων
Επόμενο άρθροΔεύτερη η Peugeot στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων