Η Γερμανία διπλασιάζει τα κίνητρα για αγορά EV
VOLKSWAGEN ID.3

Ως μέρος ενός πακέτου οικονομικής ανάκαμψης 130 δισ. ευρώ, η Γερμανία διπλασιάζει τα κίνητρα για αγορά EV (ηλεκτρικών οχημάτων) με μπαταρία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η γερμανική κυβέρνηση, παρά τις εκκλήσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων, τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) δεν τα συμπεριέλαβε στο πακέτο.

Οι αγοραστές πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τιμή καταλόγου όχι μεγαλύτερη από 40.000 ευρώ θα δικαιούνται επιδότηση 9.000 ευρώ – το ένα τρίτο των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα plug-in υβριδικά είναι επίσης επιλέξιμα για το καθεστώς επιδότησης.

Τα πιο ακριβά οχήματα, όπως είναι πολλά EV της Audi, της Mercedes-Benz και της BMW, δεν θα είναι επιλέξιμα για το πλήρες ποσό.

Το πρόγραμμα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από αγοραστές οχημάτων όπως το Volkswagen ID.3, με τιμή εκκίνησης 30.000 ευρώ στη Γερμανία. Επίσης, αγοραστές οχημάτων όπως το Kia e-Niro και το Peugeot e-208 μπορούν να επωφεληθούν από το κίνητρο.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανική Ένωση Αντιπροσώπων, ZDK, δήλωσε ότι το πρόγραμμα “δεν είναι καν σταγόνα στον ωκεανό” για να βοηθήσει στην πώληση του αδιάθετου αποθέματος στις εκθέσεις των εμπόρων. “Μετά το άνοιγμα των αντιπροσώπων, οι πελάτες παρέμειναν προσεκτικοί λόγω των αναμενόμενων μέτρων.Με την υιοθέτηση του πακέτου τόνωσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η αναμονή τελείωσε, αλλά το προσδοκώμενο premium, το οποίο περιλαμβάνει και τους σύγχρονους κινητήρες καύσης, δεν υιοθετήθηκε”, αναφέρεται στη σημερινή τους ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι ταξινομήσεις του Μαΐου στη Γερμανία κατέγραψαν αύξηση στα εναλλακτικά συστήματα κίνησης: ο αριθμός των πρόσφατα ταξινομημένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 20,5%, ο αριθμός των υβριδικών αυξήθηκε κατά 18,3%. Συνολικά τον Μάιο του 2020, ταξινομήθηκαν μόλις 168.000 επιβατικά αυτοκίνητα, 49,5% λιγότερα από πέρυσι.

Προηγούμενο άρθροKosmoride: Η νέα δραστηριότητα της Kosmocar
Επόμενο άρθροΝέο ελαστικό για τρέιλερ Goodyear KMAX T GEN-2