Το σύστημα Transparent Hood της Continental απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας CES 2020 στην κατηγορία Vehicle Intelligence and Transportation. Το σύστημα αναπαράγει μια εικόνα του εδάφους κάτω από το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος, δίνοντας την εντύπωση πως το καπό είναι διαφανές. Η εικόνα βοηθά τους οδηγούς να περνούν υψηλά κράσπεδα, λακκούβες και ανώμαλα εδάφη.

Το Transparent Hood, το πρώτο σύστημα αυτού του είδους, αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των ζημιών που προκαλούνται κατά τη στάθμευση.

Οι κάμερες καθίστανται στάνταρ εξοπλισμός σε νέα μοντέλα οχημάτων, για να βοηθούν στη στάθμευση και σε άλλες λειτουργίες ADAS και στο μέλλον στην αυτόνομη οδήγηση. Το σύστημα Transparent Hood καταδεικνύει τη δυνατότητα της ευφυούς τεχνολογίας ενσωματωμένης κάμερας να βελτιώσει την ασφάλεια και να προωθήσει τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Το Transparent Hood βασίζεται στο σύστημα Surround View της Continental, το οποίο αποτελείται από τέσσερις κάμερες, κάτω από το εμπρόσθιο και οπίσθιο τμήμα του οχήματος και τους δύο πλευρικούς καθρέφτες. Ένας αλγόριθμος αναπαράγει την εικόνα του εδάφους κάτω από το όχημα. Όταν το όχημα κινείται αργά, για παράδειγμα όταν σταθμεύει ή κινείται εκτός δρόμου, εμφανίζεται στην οθόνη του το έδαφος από κάτω, βοηθώντας τον οδηγό να κινηθεί.

Η τεχνολογία Transparent Hood της Continental θα παρουσιαστεί στην CES 2020, από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου 2020 στο Λας Βέγκας. Το σύστημα χρησιμοποιείται ήδη σε μαζική παραγωγή: από τα τέλη του 2018, έχει ενσωματωθεί στον βασικό εξοπλισμό ενός ευρωπαϊκού SUV.

Πρόκειται για το πέμπτο βραβείο Καινοτομίας CES της Continental. Το 2019, η Continental έλαβε το Βραβείο αυτό στην κατηγορία Τεχνολογίας Πληροφοριών Οχημάτων και Αυτόνομης Οδήγησης για το Σύστημα Ευφυούς Θύρας. Το 2018, το 3D Touch Surface Display της Continental έλαβε επίσης το βραβείο Καινοτομίας CES στην κατηγορία Audio / Video In-Vehicle. Βραβεία Καινοτομίας CES έχει λάβει ακόμα για την τεχνολογία Ac2ated Sound, Continental Air Supply System (CAirS) και την Trailer Merge Assist.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Audi επεκτείνει την εμβέλεια του E-tron κατά 25 χιλιόμετρα
Επόμενο άρθροΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΑΕ