Επτά από τους μεγαλύτερους στόλους του κόσμου, υπεύθυνοι για περισσότερα από 250.000 οχήματα, δεσμεύτηκαν να μεταβούν σε ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων και των βαν τους έως το 2030.

Οι βρετανικές M Group Services και Kier, η νοτιοκορεάτικη SK Networks, η ιαπωνική Nichicon Corporation και η αμερικανικές Gilead Sciences, Mack-Cali Realty Corporation και NRG Energy το ανακοίνωσαν κατά την Ημέρα Μεταφορών, στην Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή – COP26.

EV100

Οι εταιρείες εντάχθηκαν στο EV100, το πρόγραμμα του Climate Group για επιχειρήσεις που επιθυμούν να επιταχύνουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα. Τα μέλη του EV100 έχουν πλέον δεσμευτεί να αντικαταστήσουν περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια οχήματα με ηλεκτρικά έως το 2030 και να εγκαταστήσουν υποδομές φόρτισης σε περισσότερες από 9.400 τοποθεσίες.

Η Sandra Roling, Επικεφαλής Μεταφορών του Climate Group, δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντικό το ότι τόσες πολλές επιπλέον εταιρείες φέτος αναγνώρισαν τον ζωτικό ρόλο τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την σημαντική ευκαιρία που παρέχεται για ηλεκτροκίνηση των μεταφορών».

NRG Energy

Ο τομέας μεταφορών είναι η κύρια αιτία εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ, δήλωσε η Jeanne-Mey Sun, Αντιπρόεδρος Αειφορίας της NRG Energy.

«Ως εκ τούτου, η ηλεκτροκίνηση των μεταφορών είναι απολύτως απαραίτητη για την απανθρακοποίηση ολόκληρης της οικονομίας. Είμαστε υπερήφανοι για τον εξηλεκτρισμό του στόλου μας και την ένταξή μας στο αξιόλογο δίκτυο εταιρειών του EV100, που δεσμεύονται να δράσουν προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», είπε.

M Group Services

Η M Group Services επιδιώκει να μειώσει κατά το ήμισυ το συνολικό της αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030, επομένως η απανθρακοποίηση του μεγάλου στόλου οχημάτων της είναι σημαντική.

Ο Jim Arnold, CEO της M Group Services, δήλωσε: «Για να υποστηρίξουμε τους στόχους μείωσης άνθρακα, δεσμευτήκαμε να αντικαταστήσουμε τον «πυρήνα» 8.000 οχημάτων του στόλου μας με ηλεκτρικά και να εγκαταστήσουμε σημεία φόρτισης σε βασικές τοποθεσίες έως το 2030 .»

Προηγούμενο άρθροΤο Hyundai i30 N διακρίθηκε στο Sport Auto Award
Επόμενο άρθροKia Sportage: προηγμένη τεχνολογία – πολυτελής σχεδίαση